Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Falksalt lanserar örtsalt i tre smakkombinationer

Falksalt lanserar örtsalt i tre smakkombinationer

av Livets Goda

I samarbete med naturen presenterar Falksalt sin senaste nyhet, Naturens Godaste Örtsalt. Ett örtsalt som är fyllt med örter och smaksättare från växtriket och som kommer i tre smakkombinationer – klassiska Original, uppfriskande Citron & Örter samt en kryddig touch av Chili & Paprika. Dessutom är de helt unika eftersom de, helt naturligt, innehåller 40 procent mindre natrium än vanligt bordssalt. Ett gott val för hälsan, och för smaken!

Vem har inte örtsalt hemma i kryddhyllan? Perfekt som topping och smaksättare till grönsaker, kyckling och fisk, såväl som till sås och dressing. Örtsalt från Falksalt är berikat av naturens generositet – grönskande, piggt, fräscht och energiskt med målet att både smaka och göra gott. En källa till matglädje och inspiration i köket.

– Våra örtsalter är unika eftersom de innehåller massor av smak och perfekt sälta, men samtidigt hela 40% mindre natrium än vanligt salt. Basen är Falksalts unika mineralsalt med naturligt lågt natriuminnehåll, smaksatt i tre väl avvägda varianter med gröna örter, smakrika grönsaker och citrus. För en god hälsa på ett helt naturligt vis, säger Anna Ung Borenstein, Product Manager på Salinity AB med varumärket Falksalt.

Förutom att örtsalt är en fantastisk smakhöjare letar allt fler konsumenter efter hälsosammare alternativ i salthyllan, antingen för att de vill eller behöver det. Fortfarande är önskan att få ett salt som är naturligt och med samma goda smak som vanligt salt. Allt detta har Falksalt lyssnat på när de har tagit fram Naturens Godaste Örtsalt med naturligt mindre natrium.

– För de kunder som främst vill ha örtsalt för den goda smakens skull vill vi vara det självklara valet, precis som om man söker sig till örtsalt av hälsoskäl, säger Anna Ung Borenstein.

Tidigare i höstas lanserade Falksalt produktserien ”Naturens Godaste” som är naturliga produkter speciellt framtagna för att främja både smak och hälsa. Först ut i nya konceptet

var ett naturligt Mineralsalt, som har ett avsevärt lägre innehåll av natrium än vanligt salt. Mineralsaltet utvinns i en helt naturlig process med traditionella havssaltsmetoder och har samma goda smak och sälta som man är van vid.

Lanseringen av Falksalts Örtsalt utgör nästa steg i serien ”Naturens Godaste”. Örtsalterna är baserade på varumärkets Mineralsalt smaksatt med aromatiska örter och smaksättare från växtriket. En unik kombination som gör att Falksalts nyhet sticker ut från konkurrenterna på kryddhyllan.

Falksalt Örtsalt har ett rekommenderat pris på cirka 37 SEK och finns att köpa hos bland andra Coop och Axfood från vecka 7.

Läs mer på: www.falksalt.se

RELATERAD LÄSNING