Hem Vinvärlden Fällande dom i Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut

Fällande dom i Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut

av Livets Goda

I ett pressmeddelande från VinUnic och Vingruppen meddelar man att ett skiljeförfarande i skiljenämnd, administrerat av Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut, fastställt att Stefan Stjärnström har brutit mot konkurrensklausulen i hans anställningsavtal med Vinunic. Detta genom att påbörja konkurrerande verksamhet när konkurrensklausulen fortfarande var gällande. Skiljenämnden har förpliktat Stjärnström att återbetala sitt avgångsvederlag och betala för både Vinunics och sina egna rättegångskostnader.

Det var under februari 2019 som fem medarbetare från Vinunic och Vingruppen valde att säga upp sin anställning hos Vinunic och Vingruppen för att börja hos Stjärnströms nya bolag. Redan dagarna efter att medarbetarna sagt upp sig kom meddelande från ett flertal producenter att de önskade att lämna Vinunic och ansluta sig till Stjärnströms nya bolag. Stjärnströms konkurrensklausul slutade att gälla 31 december 2018.

Skiljenämnden har funnit det bevisat att Stjärnström redan innan den 31 december 2018 påbörjade sin konkurrerande verksamhet och att han därigenom bröt mot parternas avtal.

Vinunic och Vingruppen kommenterar domen;
-Vi är mycket nöjda med domen och anser den rättvis

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING