Hem NyheterNyhet WB Fånga Norrbottens fjällvärld i en flaska

Fånga Norrbottens fjällvärld i en flaska

av Livets Goda

Vid Kebnekaises bergsmassiv börjar Kalixälven sin 430 kilometer långa färd. Den stormar genom forsar och vattenfall, genom skog och ängar, innan den mynnar ut i havet i Bottenviken.


Det var när jag lämnade Stockholm för Norrbotten som jag föll för den vackra natur som norra Sverige stoltserar med, och jag insåg att jag ville fånga upplevelsen på ett sätt som ingen annan gjort förut. Kalixälvens resa och landskapen den passerar blev slutligen vad som lade grunden till Norrbottens Destilleri.

I slutet av 2019 kunde vi äntligen, efter månader av outtröttligt arbete med både receptutveckling och uppbyggnad av vår högteknologiska produktionskedja, lansera våran första produkt – Mountain Dry Gin. På mindre än två år har den vunnit flertalet priser i prestigefyllda tävlingar världen över, och är idag en av Sveriges mest prisbelönta gins.

Mountain är en hyllning till Sveriges högsta berg, och den hämtar sin krispighet från Kebnekaises friska luft. I enlighet med vår slogan ”A Fusion of Extremes” går vår resa vidare även utanför Norrbottens gränser, till platser på andra sidan jorden. Med Mountain gick den resan från Sveriges till världens högsta berg, och timutpepparn som växer i Himalaya. Tillsammans med kvanne och björklöv från Norrbottens fjällvärld skapar dessa tre key botanicals en gin som fångar essensen av svensk natur samtidigt som den tänjer på gränserna för vad en klassisk gin kan vara.

Det har varit en otrolig känsla att se Mountain ta sig från en idé till era barskåp, och att se hur väl den blivit mottagen av er är något jag bara kunnat drömma om. Jag är otroligt tacksam att ha er med på resan, och ser fram emot att visa er mer av Norrbotten! Tills dess finns Mountain att beställa till ditt närmsta Systembolag, och jag har även tagit fram flertalet serveringsförslag åt er som ni hittar på vår hemsida.

– Dennis Bejedal, grundare & master distiller

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING