1

Färdiga middagstips för alla dagar

Visst känns det ibland som att det tar längre tid att komma på vad du ska äta som det tar att faktiskt äta maten? Var och varannan dag sitter man där och försöker hitta på vad man ska laga till middag. Men det behöver inte vara så längre. Nu kan du få enkla middagstips till både vardagskvällarna och fest. Dessutom får du alla ingredienser du behöver för att laga denna goda middag.

Artikeln är i samarbete med matkasse

Med middagstips från Matkasse.se blir du mästare i köket. Du kan hitta recept, inspiration och olika matkassar som passar just dina behov. En matkasse sparar otroligt mycket tid – både för att du slipper lägga tid på att komma på vad du ska äta och för att du får hem alla ingredienser som behövs till de olika rätterna.

Välj rätt matkasse

Att hitta den rätta matkassen är inte alltid så lätt. Det finns många olika att välja mellan och ibland kanske du inte har någon aning om vad du vill ha. Då är det tur att Matkasse.se har kategoriserat in deras matkassar så att du enkelt och snabbt kan hitta den som du vill ha. Ekologiskt, vegetariskt, glutenfritt – ja, du kan välja mellan många olika kategorier som har den mat du vill äta.

Det bästa är att du kan hitta alla matkassar som finns i en specifik kategori. Du får alltså inte bara en kasse att välja mellan – utan flera stycken! På hemsidan kan du direkt se vad matkassen heter, vilken leverantör matkassen har och priset på matkassen. Då kan du enkelt jämföra matkassarna på ett och samma ställe.

Bli inspirerad med nya recept

Resan slutar dock inte där. Inspiration och recept på goda måltider kommer som ett brev på posten när du går in på Matkasse.se. Där får du recept på allt från snabblagad mat till mat för finmiddagar. Antalet recept som finns på sajten går inte ens att räkna – så det tar ett tag innan du har hunnit testa igenom alla recept.

Kanske hittar du en helt ny favoriträtt genom att bli inspirerad av Matkasse.se. Nya matkombinationer, livsmedel och recept kan leda till helt andra maträtter och ibland är det bästa du kan göra att testa något nytt! Dessutom är det inte bara recept på middagar du kan bli inspirerad till. Frukost, fika, tapas, picknick – du får tips på mat för alla tillfällen.

Mat och vin

Glöm inte att ha något gott att dricka till dina goda middagar – något som höjer hela matupplevelsen till nya nivåer. Är du över 18 år kan du förgylla dina måltider med olika viner. Dock är det inte alla viner som passar till all slags mat. Det finns vissa rekommendationer om vilken vin som passar till vilken mat – men tycker du om att dricka vitt vin till kötträtter ska du såklart göra det.

Många tycker att röda viner passar bäst till kött och att vita viner passar bäst till fisk och kyckling. För att smaken av både vinet och maten ska höjas bör vinet vara både syrligare och sötare än maträtten. Ska du äta varken kött, fisk eller kyckling kan du matcha vinet med den sås som du lagar till maten.

Testa dig fram eller fråga experten

Det bästa sättet att hitta det vinet som passar till maten är antingen att testa dig fram genom att smaka på olika viner till den mat du äter – eller fråga någon som vet. Du kan googla eller fråga någon som jobbar i den butik du köper vinet. Våga experimentera för att hitta det vin som passar bäst till dina middagar. Som tur är har du ju redan själva middagen klar eftersom att du har fått massor med middagstips från Matkasse.se – eller hur?