Hem Mat & Restaurang Färskost- & wasabifyllda laxrullar, sesamfrön, dill & tångcaviar till årgångschampagne

Färskost- & wasabifyllda laxrullar, sesamfrön, dill & tångcaviar till årgångschampagne

av Livets Goda

Färskost- & wasabifyllda laxrullar: Lyxiga laxsnittar med sting i är inte alls dumt till en årgångschampagne från firma Palmer & Co. Den lilla hettan kommer från wasabin som rörs ut med färskost men även från kryddblandningen som snittarna rullas i. Perfekta aptitretare som dessutom med fördel förbereds i förväg. 

Färskost- & wasabifyllda laxrullar

Färskost- & wasabifyllda laxrullar

Färskost- & wasabifyllda laxrullar – Recept
Kallrökta laxskivor, 8 skivor

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Champagne
Palmer & Co Vintage 2016, Champagne, Frankrike
Nr. 7867, 429 kr, 90 p
2016 blev en prövning som heter duga för många champagneproducenter med allt från en tuff start med frost till röta senare under växtsäsongen. Med andra ord krävdes strikt sortering för att hålla kvaliteten och det känner vi att Palmer lyckats förträffligt med i denna vintage som består av chardonnay och pinot noir med viss övervikt den tidigare. 2016 visar upp vitblommiga toner i sval vaxig stil, ett stänk hallon, gul stenfrukt och brödiga toner samt en diskret mandelnyans. Smaken är frisk med livfull mousse, torr känsla och skalstrama äppeltoner samt gul citrus och en antydan till viss mognad i den rena och snygga eftersmaken. Den här dricks med stor behållning redan idag.

Matchningen
Krämigt, syrligt, salt, fetma och krydda. Och så lite rök från laxen på det gör valet av dryck rätt självklart. Palmers årgångschampagne hanterar smakrikedomen med bravur och trots att vi har en torr champagne så lockas fin rondör fram i det stenfruktiga.

Till champagnen på Systembolaget HÄR 

RELATERAD LÄSNING