Hem NyheterNyhet WB Fatlagrade Hernö Slow Sloe Gin

Fatlagrade Hernö Slow Sloe Gin

av Livets Goda

Bra saker tar tid. Det vet vi sedan länge och Hernö älskar att skapa gin genom olika fatlagringar. Nya Hernö Slow Sloe Gin som lanseras den 25 januari är en kombination av Hernö Sloe Gin och Hernö Juniper Cask Gin. Med totalt åtta månaders lagring har de utmanat både tidsaspekten och sig själva. Det har tagit mer tid än vanligt. 

Hjärnan bakom produkten är Magnus Ernstsson, smakexpert och destillatör på Hernö Gin, som med sitt resonemang ”gott plus gott blir gott” ville skapa en kombination av två goda ting genom en fatlagring där vi utmanar oss själva med något helt nytt.

– Jag ville se vad som händer om man lagrar vårt Hernö Sloe Gin på fat som använts för att lagra Hernö Juniper Cask Gin. Sagt och gjort, hos oss är vägen från idé till handling aldrig lång, så en stund senare stod vi där i destilleriet med ett gäng enfat fyllda med vårt Sloe Gin, berättar Magnus.

Smaker som fått ta sin tid att mogna

– Hernö Sloe Gin är resultatet av en process där vårt gin mognar i fyra månader tillsammans med ekologiska slånbär. Efter ytterligare fyra månader på våra 39,25 liters enfat tar vi Hernö Slow Sloe Gin till perfektion genom att söta ginet lite lätt, förklarar Magnus.

Totalt åtta månader har ginet vilat för att utveckla sin unika smak och vi har kombinerat det bästa av två världar: Hernö Sloe Gin och Hernö Juniper Cask Gin som är världens första gin lagrat på enfat.

Den femte produkten i serien Interpretations

Hernö Slow Sloe Gin är den femte produkten i serien Interpretations by Hernö Gin.

– Härnösandskonstnären Hans Forsell har som vanligt fångat upp våra tankar med stor finess i målningen som pryder etiketten. I hans unika värld blir vårt enfat till ett snigelskal och klockan som en symbol för tid blir till en urskog. Jag är mycket nöjd med såväl hans konstnärliga tolkning som Magnus kreativitet i skapandet av Hernö Slow Sloe Gin, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Luta dig tillbaka och ta dig litet extra tid att njuta av den här exklusiva smakupplevelsen, avslutar han.

Hernö Slow Sloe Gin

• Lansering: 25 januari, öppna sortimentet på Systembolaget
• Upplaga: 1 066 flaskor, varav merparten går till den svenska marknaden
• Volym: 500 ml
• Alk./Vol: 40% ABV
• Pris: 810 kr

Tidigare lanseringar i serien Interpretations
• Hernö Jolie Rouge Dry Gin, 2019. 849 flaskor. 45.2% ABV.
• Hernö Eighteen Ninety One Dry Gin, 2019. 3 500 flaskor 41.1% ABV.
• Hernö Botany Bay Dry Gin, 2020. 6 863 flaskor. 43% ABV.
• Hernö Artisan Ten Gin, 2021.1 921 flaskor. 45.7% ABV.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING