Fäviken stänger

Mat och Restaurang I Livets Godas Topp20 anno 2018, guiden över Sveriges bästa restauranger, så beskrivs helhetsintrycket av Fäviken på följande vis: "Fäviken är förunderligt, på denna avlägsna plats skapas matkonst att längta efter, ett gastronomiskt näste med en aldrig sinande passion. Oväntade och oprövade råvaror blir till sanslöst goda kombinationer, vi serveras en måltid som skapar matminnen. Frost från björk med vispad grädde och sockerbeta är årets ögonöppnare." Idag kom beskedet att Fävikens ägare har beslutat att stänga restaurangen den 14 december i år. Detta då kocken Magnus Nilsson slutar och han har ansetts vara så pass betydelsefull för verksamheten att man valt att inte ersätta honom.

I mer än 10 års tid har Magnus Nilsson utvecklat Fäviken och skapat ett unikum med sitt innovativa tänk. De senaste två åren har det också visat sig i bland annat en andra- samt fjärdeplacering i Livets Godas Topp20-guide över Sveriges bästa restauranger och när restaurangguiden etablerades 2014 så var det just Fäviken som tog förstaplatsen.
Magnus Nilsson har blivit känd långt utanför landets gränser och inte minst Netflix-serien Chef's Tables första säsong såg Magnus och Fävikens medverkan.

Nu stänger Fäviken i vinter och Magnus Nilsson tar en paus för att åter finna den mentala och fysiska styrkan samt passionen. Vad som väntar i framtiden återstår att se. Däremot fortsätter charkproduktionen från Undersåker verksamheten även efter restaurangens stängning.

Magnus Nilsson stannar fram till den 14 december och man har valt att gå ut med meddelandet nu när man nu är fullbokade inför sista säsongen då Fäviken inte önskat skapa en hype och medial uppståndelse kring Magnus och restaurangens sista vinter.

Vill du läsa mer om Livets Godas senaste upplevelse av Fäviken, njuta av vackra matfotografier, så kan Topp20-tidskriften fortfarande köpas digitalt >>> HÄR.

Fotografi: Livets Goda


Vinn en annorlunda resa till whiskyns hemland

Whisky och Bourbon Nu har du och tre vänner chansen att vinna en…
24 May, 2019

Göteborg är en av världens bästa matdestinationer

Mat och Restaurang National Geographic har listat 2019 års bästa matdestinationer i världen.…
24 May, 2019

Åter i lager - Clarendelle Rouge 2015, 92p

Vin För tredje gången på kort tid så har detta smått…
23 May, 2019

Nu öppnar världens minsta McDonald’s

Mat och Restaurang I sin senaste kampanj lyfter McDonald’s fram en av sina…
22 May, 2019

200 vodka–fans från 28 länder samlades i Åhus

Whisky och Bourbon Förra veckan var det en unik samlarträff i Åhus. En…
21 May, 2019

Kiviks Musteri skriver under hållbarhetsmanifest

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri är ett av de 41 företag inom livsmedelsindustrin…
21 May, 2019

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019
Artikelarkivet