Fazer Food Services och Gateau slutar med fossilbaserad plast i engångsmaterial

Livets Goda 15 May, 2019
Övrigt Som ett led i Fazer-koncernens hållbarhetsarbete ska all fossilbaserad plast för engångsartiklar inom Take away försvinna på Fazer Food Services restauranger och Gateaus bageributiker inom Fazer Retail. I steg ett fasas sugrör, bestick och lock till kaffebägare ut och ersätts med fossilfria material. Detta ska vara klart under juli 2019. Därefter påbörjas steg två som omfattar övrigt engångsmaterial för Take away.

”Vi har länge arbetat med hållbarhet som en naturlig del i vår affär. Nu tar vi steget vidare och fasar ut all fossilbaserad plast i våra engångsmaterial vilket känns mycket bra, säger Joakim Nilsson”, vd Fazer Food Services.

Maten har idag en stor global matpåverkan, och Fazer Food Services har länge arbetat för att ha så liten påverkan som möjligt för klimatet. På samtliga 232 restauranger arbetar man bland annat systematiskt med nudging för att ändra sina gästers matvanor till att välja mer grönt. Matsvinn är också något som man arbetar med systematiskt för att minska.

Nu tar Fazer Retail nästa steg i hållbarhetsarbetet på Gateaus 30 bageributiker och slutar med den fossila plasten i engångsmaterial. Först ut är sugrör, bestick och lock till kaffebägare som ersätts av fossilfria alternativ redan i juli 2019. Målet är att samtliga engångsmaterial för Take away ska vara fossilfria.

Fazers hållbarhetsarbete
Fazer har länge arbetat för en mer hållbar livsmedelsproduktion och deltar i kampen mot klimatförändringar. Kärnan i Fazers hållbarhetsarbete är fyra viktiga, sammanlänkade mål som koncernen har åtagit sig att uppfylla till år 2030: 50 % mindre utsläpp, 50 % mindre matsvinn, 100 % ansvarsfulla inköp och mer växtbaserat. Fazer ser maten som en lösning på många miljörelaterade och sociala utmaningar.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet