Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Fazers nyheter i frukosthyllan

Fazers nyheter i frukosthyllan

av Livets Goda

Fazer utökar sitt breda utbud inom frukost och lanserar nu tre nyheter, varav två av nyheterna är från Frebaco – Svensk Granola Jordgubb, Äpple & Vanilj och Svensk Havre Steel Cut. Den tredje nyheten är en Dumle Granola gjord på rostad havre och chokladtäckta kolakulor med smak av Dumle.

Havre är ett mångsidigt spannmål med mild smak. Nordisk havre har hög kvalitet tack vare de unika tillväxtförhållandena med långa ljusa sommardagarna och kalla vintrar. Havre har odlats i Norden under flera hundra år och har idag fått alltmer uppmärksamhet för att vara en naturlig ingrediens i moderna produkter.

Fazer är Nordens största havreproducent och företaget har en havreexpertis och förmåga att omvandla havre till många olika konsumentprodukter.

Nu lanserar Fazer tre havrenyheter till frukosthyllan

Svensk Granola Jordgubb, Äpple & Vanilj

Frebacos nyhet Svensk Rostad Granola Jordgubb, Äpple & Vanilj är en härlig smakkombination av kända svenska smaker. Rostad havre smaksatt med vanilj och bitar av jordgubbar och äpplen. Granolan är nyckelhålsmärkt och utan tillsatt socker. Frebacos granola innehåller få och noga utvalda ingredienser och är fri från nötter. Spannmål från Västgötaslätten och granolan är tillverkad i Fazers kvarn i Lidköping.

Frebaco Svensk Havre Steel Cut

Frebacos Svensk Havre Steel Cut är klippt svensk fullkornshavre från Västgötaslätten. Klippta havrekärnor ger en smakrik fyllig gröt med lite grövre karaktär som ger ett härligt tuggmotstånd. Gröten är nyckelhålsmärkt och rik på fiber. Produkten är gjord på havrekärnor som odlats på åkrarna runt Fazers kvarn i Lidköping på Västgötaslätten. Perfekt till frukost, mellanmål eller varför inte till overnight oats.

Dumle Granola

Dumle Granola är en premium granola med smak av Dumle som passar som ett utsökt eftermiddagssnacks, helgfrukost, dessert eller till bakning. Granolan är gjord på rostad nordisk havre och chokladtäckta kolakulor med smak av Dumle. Granolan är rik på fiber (6,8%).

Nyheterna finns i butik från och med vecka 3.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING