Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang FEIRA – ny restaurang med råvaror från havet

FEIRA – ny restaurang med råvaror från havet

av Christoffer Enquist

I slutet av april öppnar Feira i Östermalmshallen i Stockholm. Restaurangen bygger på fisk och skaldjur med inspiration från den vilda Atlantkusten i södra Europa. Köksmästare på Feira är den välmeriterade kocken Andreas Printz.

Under Östermalmshallens fyra år långa renovering har en helt ny restaurang skapats ovanför handlarna. Feira består av en matsalsdel med öppet kök samt en stor balkong med utsikt över salutorget. I en del av tornbyggnaden ovanför huvudentrén till Östermalmshallen ligger Feiras chambre separée för upp till tio personer.

– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen. Interiören består av naturmaterial som avspeglar regionen och vinlistan lyfter fram flera småskaliga producenter. Med Feira vill vi skapa ett helt nytt komplement till Östermalmshallens befintliga krogutbud.

Andreas Printz är köksmästare på Feira och har lång erfarenhet från krogar i Stockholm och New York inklusive Sturehof och Aquavit. Han är även en välmeriterad tävlingskock och lagkapten med flera VM- och OS-guld i bagaget tillsammans med Stockholm Culinary team.

För designen av Feira står Note Design Studio i Stockholm. Restaurangen ingår i Melanders Group tillsammans med bland annat Wedholms Fisk, KB och NK Art Bakery. Premiären är planerad till slutet av april, en dryg månad efter att Östermalmshallen återinvigts.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING