Orkla Foods Sverige introducerar nu en ny produkt i Felix-sortimentet: Små Delikatessköttbullar med nötkött och grönsaker. Den nya köttbullen är en hybridbulle med kryddning precis som originalet och med 34 % grönsaker; morot, blomkål, palsternacka och kikärta. Denna innovation kombinerar det bästa av två världar – en klassisk, välsmakande köttbulle med ett hälsosammare och mer hållbart innehåll. Köttbullen tillagas på Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv med svenskt nötkött.
Konsumenterna vill äta mer grönsaker och mindre kött och det främsta skälet är bättre hälsa men många tycker också att det känns bra att välja för klimatet.
– Vi behöver göra en resa, där köttet går från att vara hjälten till att bli ett komplement. De gröna livsmedlen är framtidens hjältar. Med Felix nya köttbulle med grönsaker gör vi det enkelt att äta mer grönt, för vi vet att köttbullar är en av svenska folkets absoluta favoriträtter, säger Sandra Lindh, marknadschef för Felix på Orkla Foods Sverige.
Livsmedelsproduktionen står idag för nästan en tredjedel av de globala klimatutsläppen, och att välja produkter med mindre kött och mer grönsaker är ett effektivt sätt att minska vårt klimatavtryck.
– Konsumenterna behöver hjälp på den resan och vår roll är att göra det enkelt och riktigt gott för att locka fler ta ett steg i taget. På Orkla arbetar vi med olika lösningar för olika behov, det ska finnas proteinrika och hälsosamma alternativ till kött de dagar du väljer bort köttet helt, men det ska också vara enkelt att ha mer grönt på tallriken de måltider som du äter kött.
– Att vi samtidigt gör det med en av Sveriges mest populära middagsprodukter för familjer gör att vi verkligen kan vara med och bidra till att underlätta vardagen för många familjer, säger Sandra Lindh.
Tillagningen av Felix små delikatessköttbullar med nötkött och grönsaker sker på Orkla Foods Sveriges anläggning i Eslöv, där även Felix övriga köttbullar tillagas. Den tillagas av svenskt nötkött och när det är möjligt under året också av svenska grönsaker.
Felix små delikatessköttbullar med nötkött och grönsaker kan köpas i alla större svenska livsmedelskedjor från och med vecka 40, rekommenderat pris ca 49,90 kr, för 420 g.
Felix nya hybridbullar kompletterar Felix vegetariska delikatessbullar som finns redan idag för den som vill äta helt grönt.