Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Felix öppnar vinterspa med inspiration från frysdisken

Felix öppnar vinterspa med inspiration från frysdisken

av Livets Goda

Nu kan du göra en spa-ritual inspirerad av djupfryst färdigmat och testa livet som grönsak. På nya Felix Vinterspa upplever du en spa-ritual inspirerad av den process som grönsaker i djupfryst färdigmat genomgår – från rengöring till blanchering, snabbfrysning, upptining och uppvärmning.

Vinterbad, kallterapi och iskuber i ansiktet som en del av morgonrutinen – is och kyla har omfamnats på bred front av svenskarna som en väg till bättre hälsa och välmående. Felix har lång erfarenhet av att arbeta med fryst mat och har erfarenhet hur av olika temperaturer kan påverka smak, konsistens och näringsvärde hos olika livsmedel.

I en tid på året då svenskarna behöver ta hand om sig lite extra öppnar man därför Felix Vinterspa, en härlig, välgörande upplevelse som låter besökarna genomgå samma hälsosamma frysritual som grönsakerna i Felix frysta bowls.

– Kyla och temperaturskiftningar överlag har potential att bidra till flera olika positiva effekter, inte bara för livsmedel men också för människor. Ta blanchering till exempel. Blanchering av grönsaker, det vill säga behandling i kallt och varmt vatten, gör att färg och textur bibehålls. Det liknar effekten som kall-och-varm-terapi har på oss människor, som ju främjar blodcirkulationen och ger huden ny lyster, säger Linus Bjernheim-Vedin, Bastumästare och kallbadsinstruktör på Marholmen.

Felix Vinterspa håller öppet 9–10 mars på Marholmen i Stockholm. I en härligt krispig vintermiljö får besökarna uppleva en ritual i fyra steg, från rengöring till blanchering, snabbfrysning och till sist upptining. Ritualen är utformad av Felix i samarbete med Linus Bjernheim-Vedin

– Med Felix Vinterspa hoppas vi kunna slå hål på en del myter om djupfryst och visa på de positiva egenskaper som kommer med is och kyla för både livsmedel och människor, säger Sandra Lindh, Kategori- och Marknadschef för Felix.

Platserna till Felix Vinterspa är begränsade. För att boka en plats gå in på felix.se/vinterspa och följ instruktionerna. För de som inte har möjlighet att vara på plats går det att ta del av den upptinande spa-ritualen och utföra den hemma.

Fryst ibland nyttigare än färskt
I tider när dietister pratar om ”näring per krona” och 40% av alla konsumenter oroar sig för att inte äta tillräckligt hälsosamt vill Felix få fler att upptäcka den fräscha delen av frysdisken.

Enligt en undersökning bland allmänheten tror var tredje konsument att fryst färdigmat är ohälsosam – trots att just frysprocessen är ett sätt att säkra näringsvärdet. När man fryser mat avstannar nedbrytningen av näringsämnen vilket innebär att fryst mat kan innehålla mer näringsämnen än kyld.

– Människor förstår inte hälsofördelarna med fryst färdigmat. Att snabbt frysa livsmedel är ett utmärkt sätt att bevara näringsinnehåll på, samtidigt som till exempel grönsaker behåller sin krispiga konsistens, säger Marcus Nilsson Schön, Gastronomisk utvecklare av Felix Bowls

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes av United Minds den 22 juni till 2 juli 2023. Totalt svarade 1006 personer mellan 18–80 år.

 

RELATERAD LÄSNING