Fem glöggdrinkar från Blossa

Livets Goda 10 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några av de drinkrecept som Blossa släpper inför vintern. Efter samarbetet med Miss Li som resulterade i låten "Den vintertid nu kommer", matchar Blossa nu låten och vinterspellistan som också släpptes, med recept på glöggdrinkar för att höja vinterns alla sammankomster.

Musik, människor man tycker om och något gott att dricka – mycket mer än så behövs inte för en trevlig och värmande stund under årets kalla dagar. Från Blossa kommer i år både musik och goda drinkrecept. Blossas egna bartenders har tagit fram fem drinkrecept som inkluderar såväl klassiska drinkar med en twist – till exempel Blossapolitan och Blossa Spritz – som nya moderna blandningar utan alkohol.

– Blossa är Sveriges mest älskade glögg, som många älskar som den är, men det är en otroligt mångsidig dryck. Vi hoppas att man med de här vinterdrinkarna blir inspirerad till att använda glögg på ett otraditionellt sätt. Det vore kul om människor vågar testa och överraska sina gäster med en glöggdrink i vinter, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager, Altia Sweden.

Utöver drinkrecepten bidrar Blossa också med musik under vintern. Den klassiska sommarpsalmen ”Den blomstertid nu kommer” har tolkats av Miss Li till en finstämd vinterlåt. Utöver låten ”Den vintertid nu kommer” med Miss Li har Blossa även tagit fram spellistan ”Vintertid med Blossa” där Miss Lis tolkning tillsammans med ytterligare vinterlåtar finns tillgängliga.

Lyssna på låten och spellistan på Spotify här.

RECEPT
Blossa Spritz
40 ml Blossa Glögg Original
80 ml Prosecco
30 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med riktig med is. Garnera med en apelsinklyfta och nejlika. ”En julversion av den klassiska spritz”

Alkoholfri variant:
50 ml Blossa alkoholfri eller 2,2 % röd (Prova gärna även med Blossa Vinteräpple eller Blossa Hantverksglögg 2018 Svartvinbär)
80 ml Chill Out alkoholfri Sparkling White
20 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med rikligt med is. Garnera med äpple eller lingon.

Blossa Gimlet
40 ml Blossa vitvinsglögg
20 ml vodka
1 cl citronjuice

Häll ingredienserna i ett rörglas. Addera is och rör om. Servera i ett martiniglas. Garnera med citronzest. ”En lite snällare Martini med citrusdriv”

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp

En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

 

 

Blossapolitan
5 cl valfri Blossa Glögg (psst Blossa 18 är magisk)
1 cl TripleSec
5 cl tranbärsjuice
2 cl limejuice

Häll alla ingredienser i en shaker. Addera rikligt med is och skaka ordentligt i ca 10-15 sek. Häll upp i ett martiniglas. Garnera med flamberad apelsinzest. ”När Sex och the city firar jul”

Vinter-Te
50 ml Blossa 0 % eller Blossa 2,2 %
1 tsk honung
100 ml varmt te
40 ml lätt vispad grädde

Brygg ditt favorit-te (en favorit är rooibos). Bygg din drink som en Irish coffee. Addera glögg, honung och skållhett te i ett glas som klarar värme. Rör om. Skikta den lätt vispade grädden med sked. Garnera med riven kanel.


Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet