Fem glöggdrinkar från Blossa

Livets Goda 10 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några av de drinkrecept som Blossa släpper inför vintern. Efter samarbetet med Miss Li som resulterade i låten "Den vintertid nu kommer", matchar Blossa nu låten och vinterspellistan som också släpptes, med recept på glöggdrinkar för att höja vinterns alla sammankomster.

Musik, människor man tycker om och något gott att dricka – mycket mer än så behövs inte för en trevlig och värmande stund under årets kalla dagar. Från Blossa kommer i år både musik och goda drinkrecept. Blossas egna bartenders har tagit fram fem drinkrecept som inkluderar såväl klassiska drinkar med en twist – till exempel Blossapolitan och Blossa Spritz – som nya moderna blandningar utan alkohol.

– Blossa är Sveriges mest älskade glögg, som många älskar som den är, men det är en otroligt mångsidig dryck. Vi hoppas att man med de här vinterdrinkarna blir inspirerad till att använda glögg på ett otraditionellt sätt. Det vore kul om människor vågar testa och överraska sina gäster med en glöggdrink i vinter, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager, Altia Sweden.

Utöver drinkrecepten bidrar Blossa också med musik under vintern. Den klassiska sommarpsalmen ”Den blomstertid nu kommer” har tolkats av Miss Li till en finstämd vinterlåt. Utöver låten ”Den vintertid nu kommer” med Miss Li har Blossa även tagit fram spellistan ”Vintertid med Blossa” där Miss Lis tolkning tillsammans med ytterligare vinterlåtar finns tillgängliga.

Lyssna på låten och spellistan på Spotify här.

RECEPT
Blossa Spritz
40 ml Blossa Glögg Original
80 ml Prosecco
30 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med riktig med is. Garnera med en apelsinklyfta och nejlika. ”En julversion av den klassiska spritz”

Alkoholfri variant:
50 ml Blossa alkoholfri eller 2,2 % röd (Prova gärna även med Blossa Vinteräpple eller Blossa Hantverksglögg 2018 Svartvinbär)
80 ml Chill Out alkoholfri Sparkling White
20 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med rikligt med is. Garnera med äpple eller lingon.

Blossa Gimlet
40 ml Blossa vitvinsglögg
20 ml vodka
1 cl citronjuice

Häll ingredienserna i ett rörglas. Addera is och rör om. Servera i ett martiniglas. Garnera med citronzest. ”En lite snällare Martini med citrusdriv”

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp

En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

 

 

Blossapolitan
5 cl valfri Blossa Glögg (psst Blossa 18 är magisk)
1 cl TripleSec
5 cl tranbärsjuice
2 cl limejuice

Häll alla ingredienser i en shaker. Addera rikligt med is och skaka ordentligt i ca 10-15 sek. Häll upp i ett martiniglas. Garnera med flamberad apelsinzest. ”När Sex och the city firar jul”

Vinter-Te
50 ml Blossa 0 % eller Blossa 2,2 %
1 tsk honung
100 ml varmt te
40 ml lätt vispad grädde

Brygg ditt favorit-te (en favorit är rooibos). Bygg din drink som en Irish coffee. Addera glögg, honung och skållhett te i ett glas som klarar värme. Rör om. Skikta den lätt vispade grädden med sked. Garnera med riven kanel.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet