Fem glöggdrinkar från Blossa

Livets Goda 10 Dec, 2018
Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några av de drinkrecept som Blossa släpper inför vintern. Efter samarbetet med Miss Li som resulterade i låten "Den vintertid nu kommer", matchar Blossa nu låten och vinterspellistan som också släpptes, med recept på glöggdrinkar för att höja vinterns alla sammankomster.

Musik, människor man tycker om och något gott att dricka – mycket mer än så behövs inte för en trevlig och värmande stund under årets kalla dagar. Från Blossa kommer i år både musik och goda drinkrecept. Blossas egna bartenders har tagit fram fem drinkrecept som inkluderar såväl klassiska drinkar med en twist – till exempel Blossapolitan och Blossa Spritz – som nya moderna blandningar utan alkohol.

– Blossa är Sveriges mest älskade glögg, som många älskar som den är, men det är en otroligt mångsidig dryck. Vi hoppas att man med de här vinterdrinkarna blir inspirerad till att använda glögg på ett otraditionellt sätt. Det vore kul om människor vågar testa och överraska sina gäster med en glöggdrink i vinter, säger Åsa Strömberg, Senior Brand Manager, Altia Sweden.

Utöver drinkrecepten bidrar Blossa också med musik under vintern. Den klassiska sommarpsalmen ”Den blomstertid nu kommer” har tolkats av Miss Li till en finstämd vinterlåt. Utöver låten ”Den vintertid nu kommer” med Miss Li har Blossa även tagit fram spellistan ”Vintertid med Blossa” där Miss Lis tolkning tillsammans med ytterligare vinterlåtar finns tillgängliga.

Lyssna på låten och spellistan på Spotify här.

RECEPT
Blossa Spritz
40 ml Blossa Glögg Original
80 ml Prosecco
30 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med riktig med is. Garnera med en apelsinklyfta och nejlika. ”En julversion av den klassiska spritz”

Alkoholfri variant:
50 ml Blossa alkoholfri eller 2,2 % röd (Prova gärna även med Blossa Vinteräpple eller Blossa Hantverksglögg 2018 Svartvinbär)
80 ml Chill Out alkoholfri Sparkling White
20 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i ett vinglas. Fyll upp med rikligt med is. Garnera med äpple eller lingon.

Blossa Gimlet
40 ml Blossa vitvinsglögg
20 ml vodka
1 cl citronjuice

Häll ingredienserna i ett rörglas. Addera is och rör om. Servera i ett martiniglas. Garnera med citronzest. ”En lite snällare Martini med citrusdriv”

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp

En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor. 
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

 

 

Blossapolitan
5 cl valfri Blossa Glögg (psst Blossa 18 är magisk)
1 cl TripleSec
5 cl tranbärsjuice
2 cl limejuice

Häll alla ingredienser i en shaker. Addera rikligt med is och skaka ordentligt i ca 10-15 sek. Häll upp i ett martiniglas. Garnera med flamberad apelsinzest. ”När Sex och the city firar jul”

Vinter-Te
50 ml Blossa 0 % eller Blossa 2,2 %
1 tsk honung
100 ml varmt te
40 ml lätt vispad grädde

Brygg ditt favorit-te (en favorit är rooibos). Bygg din drink som en Irish coffee. Addera glögg, honung och skållhett te i ett glas som klarar värme. Rör om. Skikta den lätt vispade grädden med sked. Garnera med riven kanel.


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet