Fem sommardrinkar på Absolut Lime från Sveriges främsta kvinnliga bartenders

Livets Goda 13 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Absolut har samlat fem sommardrinkar, blandande på Absolut Lime, från några av Sveriges främsta bartenders.

Hanna Oscarsson från Häktet
L.O 18
Absolut Lime 4 cl
Lime/äpple Cordial 3 cl
En liten nypa salt 

Rör drinken på is eller bygg den direkt i glas med is och rör om. Gör sig bäst kall och kan toppas med tonic. Garneras med limezest. 

"Detta är en drink där vodkans smak får stå i fokus. Inslagen av äpple är en hyllning till Absoluts grundare L.O Smith grundare av Absolut Vodka som kommer från Kiaby. En by i Skåne och som vi alla vet är Skåne känt för sina äpplen.”


Britt Van Der Poel från Fotografiska:
Sommarkatt
Absolut Lime 3,5 cl
Suze 0,5 cl
Lime 1,5 cl
Grönt te 3 cl 
Citronmeliss-syrup 3 cl 
Champagne 3 cl 
 
“Absolut Lime känns som den smaken som vodkasoda-drickaren väntat på. Standard en bargäst vill ha är svaret 8 av 10 gånger gånger ”något med lime”. Jag kände därför att det var mitt kall att göra en fräsch drink för alla oss som gillar vodka, lime och något lite bubbligt.”

Frida Unnerstål från Bar Hommage:
Remember Åhus
Absolut Lime 4 cl
Limebladssocker 10 ml
Grandmarnier 10 ml
Lime 20 ml
Champagne
 
Skaka och toppa med champagne och angosturabitter. Garnera med ett torkat limehjul. 
 
En frisk och härlig drink som är lagom utmanande att ha som fördrink hemma”. 

Felicia Siveland Horn från Nobis:
Spring Fling
Absolut Lime 4 cl 
Lillet Rosé 2 cl 
Citron 1 cl 
Rabarberbitter 3 dash 
Toppa med tonic 
 
”En fräsch och floral twist på en vodka tonic, lätt att göra och kommer passa perfekt nu till våren och sommaren.” 

Alice Brandt från Hobo:
Dr Bruce 
Absolut Lime 6 cl
Grön tomat 3 cl 
Sockerlag 1,5 ml 
Lime 2 cl 
1 skopa ängsyrasorbet 
 
”Drinken är inspirerad av Hulken-karaktären. Den är gjord på närodlade och ekologiska ingredienser. Här har jag endast jobbat med svenska produkter med tanke på Absolut Vodkas ursprung."


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet