Fem sommardrinkar på Absolut Lime från Sveriges främsta kvinnliga bartenders

Livets Goda 13 Jun, 2018
Whisky och Bourbon Absolut har samlat fem sommardrinkar, blandande på Absolut Lime, från några av Sveriges främsta bartenders.

Hanna Oscarsson från Häktet
L.O 18
Absolut Lime 4 cl
Lime/äpple Cordial 3 cl
En liten nypa salt 

Rör drinken på is eller bygg den direkt i glas med is och rör om. Gör sig bäst kall och kan toppas med tonic. Garneras med limezest. 

"Detta är en drink där vodkans smak får stå i fokus. Inslagen av äpple är en hyllning till Absoluts grundare L.O Smith grundare av Absolut Vodka som kommer från Kiaby. En by i Skåne och som vi alla vet är Skåne känt för sina äpplen.”


Britt Van Der Poel från Fotografiska:
Sommarkatt
Absolut Lime 3,5 cl
Suze 0,5 cl
Lime 1,5 cl
Grönt te 3 cl 
Citronmeliss-syrup 3 cl 
Champagne 3 cl 
 
“Absolut Lime känns som den smaken som vodkasoda-drickaren väntat på. Standard en bargäst vill ha är svaret 8 av 10 gånger gånger ”något med lime”. Jag kände därför att det var mitt kall att göra en fräsch drink för alla oss som gillar vodka, lime och något lite bubbligt.”

Frida Unnerstål från Bar Hommage:
Remember Åhus
Absolut Lime 4 cl
Limebladssocker 10 ml
Grandmarnier 10 ml
Lime 20 ml
Champagne
 
Skaka och toppa med champagne och angosturabitter. Garnera med ett torkat limehjul. 
 
En frisk och härlig drink som är lagom utmanande att ha som fördrink hemma”. 

Felicia Siveland Horn från Nobis:
Spring Fling
Absolut Lime 4 cl 
Lillet Rosé 2 cl 
Citron 1 cl 
Rabarberbitter 3 dash 
Toppa med tonic 
 
”En fräsch och floral twist på en vodka tonic, lätt att göra och kommer passa perfekt nu till våren och sommaren.” 

Alice Brandt från Hobo:
Dr Bruce 
Absolut Lime 6 cl
Grön tomat 3 cl 
Sockerlag 1,5 ml 
Lime 2 cl 
1 skopa ängsyrasorbet 
 
”Drinken är inspirerad av Hulken-karaktären. Den är gjord på närodlade och ekologiska ingredienser. Här har jag endast jobbat med svenska produkter med tanke på Absolut Vodkas ursprung."


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet