Hem Whisky & Bourbon Fenomenalt god, rik och frodig – Primátor Oktoberfestive Lager

Fenomenalt god, rik och frodig – Primátor Oktoberfestive Lager

av Anders Enquist

För tredje året i rad har Primátor Oktoberfestive Lager lanserats på Systembolaget, denna gång med full distribution i samtliga Systembolagsbutiker, och det är vi glada för då det är en kvalitativ och riktigt god pjäs, som således är lagerälskande chefredaktör Enquists Dryckestips denna vecka.

Chefredaktör Anders Enquist om Primátor Oktoberfestive Lager

Traditionstyngda Oktoberfesten i tyska München, liksom alla andra ölfester är inställda i år, men denna fina tjeck håller liv i traditionen på sitt sätt med denna älskvärda och generösa lager som nu är inne på det tredje utgivningsåret. Det ska vi lagerälskande figurer vara glada över.
Det här är en öl som får mig att längta till servering i litersglas till den stora wienerschnitzeln eller tjockkorven med surkål och senap likväl som till cigarren eller bara som ett svalkande sällskap och en eminent salami eller annan korv eller så.
Det vilar något nostalgiskt vackert över denna öl som väcker oanade törstlustar i mig.

Primátor Oktoberfestive Lager är distinkt i sin fyllighet, fruktig med utsökt sötma med citrus/apelsinzest som ger en syrlig och perfekt balanserad och besk fräschör i det rika. Addera en lätt bränd, tobakshintad kryddighet med en smooth attityd och ett långt sug i avslut, ja, då har vi fått pricken över i:et.

Det här är en fenomenalt god, rik och nyanserat frodig öl.
Tidlöst!

92 LGP

Primátor Oktoberfestive Lager

Nr 11527 (500 ml) 5,5%, 21,90 kr
Tjeckien

Finns på samtliga Systembolag

Lite kuriosa

Sedan 1872 då Primátor grundades har det fortsatt att vara ett lokalt bryggeri, beläget i staden Náchod i nordöstra Tjeckien. Idag är det ett av Tjeckiens mest högteknologiska bryggerier men Primátor värnar om sin traditionella tillverkning och har fortfarande öppna jäskar i källaren. Bryggeriet är mest känt för sin klassiska Böhmiska pilsner som man också har vunnit många utmärkelser med både i Tjeckien och internationellt. Men Petr Kalúza, master brewer, brygger även innovativa samt säsongsbetonade öl. Bryggeriet har även internationellt prisbelönta överjästa öl såsom Weizenbier, English Pale Ale, Stout och India Pale Ale. Primátor betyder borgmästare.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING