Hem Mat & Restaurang Fettisdagen firas bäst med lika syndigt goda Amarula Cream

Fettisdagen firas bäst med lika syndigt goda Amarula Cream

av Livets Goda

Även om firandet har sitt ursprung i den kristna högtiden fastlagen och åtföljdes av 40 dagars fasta innan påsk, så vågar vi påstå att idag är det den bästa tisdagen på året – fettisdagen. Och unnar man sig en semla så kan vi lika väl fullända njutningen med ett glas svalt och syndigt gott Amarula Cream – en höjdare till den klassiska bakelsen!

Vi älskar att skapa i köket men en vardagstisdag, om än fettisdag, så är det ok att traska i väg till sin favoritbagare och inhandla den obligatoriska semlan. Det har vi gjort och till den ljuvliga bakelsen tas en av våra absoluta favoritgräddlikörer fram, den sydafrikanska Amarula Cream som bygger sin bas på amarula-frukten. Frukten mognar faktiskt i detta nu, i februari och mars, och avger då en intagande tropisk doft som lockar till sig mängder av vilda djur. Horder av elefanter vandrar i dagar för att få tillfälle att kalasa loss på frukten från marulaträdet som därav fått namnet “The Elephant Tree”. Vi på Livets Goda-redaktionen sällar oss till elefanterna…

Nyrostat kaffe från Kafferosteriet Koppar och bestick från Global

Amarula Cream, Sydafrika

Artikel 677, 700 ml, 17%, 201 kronor
Amarula Cream är utan tvekan en av de bästa, eller till och med den bästa inom sin genre, framför allt en av de fräschaste. Här får vi den finessigt kryddig och med en mineralisk glans som ger fina tanninkanter och skärpa i det smakfullt gräddigt chokladsöta och bärfruktigt rundade. Balans och nyans och serveras bäst ren och sval, då isen klär av de spetsade egenskaperna. Syndigt gott och dessutom finner du likören i en stor del av Systembolagets butiker både i hel- och halvflaska.

Semla & Amarula
Tack vare att vi har en dessert som i sig inte är överdrivet söt så får vi en ljuvlig matchning med Amarula Cream vars fruktighet stramas upp inte minst av mandelmassan samtidigt som det gräddiga i såväl dryck som bakelse finner varandra. Vardagslyx!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING