Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Fina Fisken i Trosa firar 50-årsjubileum

Fina Fisken i Trosa firar 50-årsjubileum

av Livets Goda

Restaurang Fina Fisken, en av Trosas äldsta och mest uppskattade restauranger, fyller 50 år i år. En historisk utställning och ett flertal evenemang och upplevelser väntar restaurangens besökare under året.


Ett halvsekel har gått sedan restaurangens grundare Suzanne Wohlin öppnade dörrarna till Fina Fisken 1974. Den unika restaurangen, som snabbt blev erkänd av både gäster och den svenska gastronomin, är ett levande exempel på framgångsrikt entreprenörskap.

Efter 30 år vid rodret överlämnade Suzanne Wohlin stafettpinnen till Smaksensation Restauranger, som fortsatt att förvalta arvet och traditionerna med lika delar passion och engagemang. I samband med 50-årsjubileet anordnar Fina Fiskens personal flera evenemang och aktiviteter, inklusive en historisk utställning som berättar om restaurangens resa – från starten fram till idag. Utställningen finns att njuta av i Fina Fiskens matsalar i Trosa från och med Valborgsmässoafton den 30 april och vidare under hela året.

– Fina Fisken representerar inte bara ett halvsekel av tradition, utsökt matlagning och gästfrihet. Restaurangen är också en plats där framtidsanda och kreativitet ständigt står i centrum, säger Anton Fröidstedt, delägare i Smaksensation och krögare på Fina Fisken.
– Vi är stolta över förtroendet att förvalta det som Suzanne Wohlin en gång etablerade samtidigt som vi vidareutvecklat Fina Fisken i takt med tiden.

RELATERAD LÄSNING