Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Finalen av Årets Kock 2020 – SM i professionell matlagning äger rum den 17-18 september

Finalen av Årets Kock 2020 – SM i professionell matlagning äger rum den 17-18 september

av Christoffer Enquist

Det har återigen blivit dags för Sveriges främsta kockar att planera för sin ansökan till Årets Kock 2020 – SM i professionell matlagning. Finalen kommer i år att hållas den 17-18 september på Annexet i Stockholm.

Årets Kock

”Nu är det dags att ladda upp inför Årets Kock 2020. Jag hoppas att alla i branschen stöttar och peppar de duktiga kockar som är nyfikna på tävlingen och att du som krögare pushar dina anställda till att söka. Förhoppningsvis får vi en utökad bredd i årets startfält och att exempelvis fler duktiga kvinnliga kockar tar chansen att söka” säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.

Viktiga datum inför Årets Kock 2020
-Mer information om tävlingsregler presenteras den 12 mars.
-Anmälan till Årets Kock 2020 är öppen mellan den 7-14 maj.
-Presentation av de som går vidare till kvaltävlingen presenteras senast den 20 maj.
-Kvaltävling äger rum den 9-10 juni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola i Stockholm. Årets finalister presenteras efter genomförd kvaltävling.
-Finalen av Årets Kock 2020 äger rum den 17-18 september på Annexet i Stockholm

Om tävlingen Årets Kock
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip.
Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING