Hem Whisky & Bourbon Finalen i World Class är avgjord

Finalen i World Class är avgjord

av Livets Goda

Josephine Sondlo

Regnet föll samtidigt som världens bartenderelit gjorde upp i Glasgow för att kunna titulera sig ”Världens bästa bartender”. I SWG3 Studio Warehouse i Glasgow ägde den globala finalen i World Class rum, världen största bartendertävling. Under fyra dagar gjorde världens 53 mest begåvade bartenders upp i charm, personlighet och
förmågan att skapa välsmakande och innovativa cocktails.

Den första utmaning var Better Drinking, där de tävlande var tvungna att skapa en hållbar cocktail med Ketel One Vodka, där miljötänket skulle stå i fokus. Efter det följde utmaningen Into the Wild, där de tävlande fick skapa en cocktail med komponenter från en Mystery Box. Den tredje utmaningen hade Tanqueray Nr 2. Ten och Singleton som utgångspunkt. Under den sista tävlingsdagen stod den legendariska whiskyn Johnnie Walker i fokus, där de tävlande skulle servera den ultimata whiskeyserveringen. Sveriges representant Josephine lyckades tyvärr inte kvala sig vidare till topp åtta, utan fick se sig slagen av bland annat Bannie Kang från Singapore, som gick segrande ur den elfte upplagan av World Class.

– Jag trodde faktiskt att jag skulle bli besviken över att inte nå topp åtta, men jag är ärligt bara väldigt glad och stolt över vad jag har åstadkommit. På många sätt känner jag inte att den här tävlingen handlar om att vinna, utan
mer om att utmana sig själv och driva sina egna gränser och komma ut starkare och klockare på andra sidan. Och det känner jag verkligen att jag gjort, säger Josephine Sondlo.

Josephine Sondlo har mycket att vara stolt över efter årets upplaga av World Class. Kaitlyn Stewart, domare i årets upplaga av World Class och vinnare av tävlingen 2017, har följt Josephine och varit väldigt imponerad av hennes stil, personlighet och innovativa förhållningssätt.

– Josephine är fantastisk. Inte bara i relation till hennes förmågor som bartender, utan också som person. Hon har lagt ner så mycket hjärta och själ i den har finalen och det har vi verkligen sett i form av hennes uppträdande bakom baren. Speciellt hennes serveringar under Johnnie Walker-tävlingen, då hon var väldigt passionerad och energisk. Hon var i en tuff grupp och jag tror att det är det främsta skälet till att hon inte gick vidare till topp 8, säger Kaitlyn Stewart.

Titeln till världens bästa bartender gick till Bannie Kang från Singapore. Färdigheterna och talangen i årets fält har sällan varit större, enligt Simon Earley, Global Head of Reserve på Diageo. Bannie Kang visade exceptionell teknisk förmåga och stabilt hantverk under alla fyra dagar. Dessa färdigheter gjorde henne till en mycket värdig vinnare.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING