Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Findus lanserar glutenfria fiskpinnar – vill inspirera till hälsosamma måltider

Findus lanserar glutenfria fiskpinnar – vill inspirera till hälsosamma måltider

av Livets Goda

Nu breddar Findus sitt glutenfria sortiment och lanserar glutenfria fiskpinnar. De klassiska fiskpinnarna, som nyligen vann bäst i test hos Råd & Rön, har länge varit en storfavorit i svenska familjehem. Nu vill Findus tillgängliggöra favoriträtten för fler.

Kvalitet, smak, hälsa och hållbarhet är några av Findus nyckelord och var och hur fisken fiskas är av högsta prioritet när Findus tar fram sina fiskprodukter. För att erbjuda sina kunder hälsosamma och hållbara frysvaror av högsta kvalitet är de glutenfria fiskpinnarna, precis som resterande fiskprodukter från Findus, både ASC-, MSC- och Nyckelhålsmärkta. Alla Findus fiskprodukter är utvalda med detaljerade krav på smak, textur och storlek och deras glutenfria fiskpinnar är inget undantag.

– Vi är så glada att vi numera kan erbjuda Sveriges mest älskade fiskpinnar utan gluten och vidare bredda vårt glutenfria sortiment. Näringsrik och god mat av hög kvalitet ska vara tillgängligt för alla och tillsammans vill vi vara med och såväl uppmuntra som att bidra till fler härliga familjemiddagar där umgänge, god mat och hälsosamma val står i centrum. Fryst fisk är ett perfekt alternativ till familjemiddagen, det är både snabbt och enkelt men också näringsrikt och framtaget med stor hänsyn till miljö och klimat, säger Henrik von Lowzow, Cluster Marketing Director på Findus Norden.

Med en utsökt, krispig panering av ris- och kikärtsmjöl passar fiskpinnarna perfekt i en lyxig fisktacos, tillsammans med en fräsch potatissallad eller med klassiska tillbehör som potatismos, ärtor och broccoli. Fiskpinnarna går enkelt att tillaga i ugn, i stekpanna eller air-fryer och är ett snabbt och inspirerande sätt att erbjuda hela familjen en näringsrik och mättande måltid fylld med Omega 3.

– Fisk är både god och smart mat på så många sätt. Fryst fisk kan tillföra mycket till hälsosamma måltider, det innehåller massa bra nyttigheter och fryst fisk är precis lika näringsrik som färsk. Det är också mycket enklare att tillaga än många tror och går att servera på så många olika, roliga sätt, fortsätter Henrik von Lowzow.

Svenska barn är överrepresenterade när det kommer till celiaki och glutenintolerans och många barnfamiljer har därför ett stort behov av glutenfria alternativ. Alla Findus glutenfria produkter genomgår noggranna tester för att säkerställa att de uppfyller definitionen och trösklarna som framställs av EU-kommissionen för glutenfria produkter. För god smak och hög kvalitet består Findus fiskpinnar alltid av 100% fiskfilé från fisken Alaska Pollock istället för fiskfärs eller finhackad fisk och tillsammans med en krispig panering är det ett perfekt alternativ till både lunch och middag.

Findus glutenfria fiskpinnar finns att köpa i livsmedelshandeln från och med vecka 11. En förpackning innehåller 12 fiskpinnar och väger 360 gram. Rekommenderat pris är 51,90 SEK.

RELATERAD LÄSNING