Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Findus lanserar helt unik produkt inom grönsakskategorin: Gröna Kikärter

Findus lanserar helt unik produkt inom grönsakskategorin: Gröna Kikärter

av Christoffer Enquist

Med lanseringen av Gröna Kikärter tar Findus en helt ny produkt till den svenska marknaden. Findus frysta Gröna Kikärter är en färgstark och smakrik nyhet som passar utmärkt i såväl sallader och hummus som i grytor.

Findus kikärtor

I takt med att köttkonsumtionen minskar ökar efterfrågan på gröna proteiner. Redan idag är kikärter en av de mest konsumerade baljväxterna i världen tack vare dess höga proteinhalt. Med lanseringen av Gröna Kikärter introducerar Findus nu en ny baljväxt i Sverige, och utvidgar därtill utbudet av grönsaker i frysdisken.

– Med lanseringen av Gröna Kikärter möter vi konsumenternas stora efterfrågan på alternativa proteinkällor. Det känns otroligt roligt att lansera en produkt som tidigare inte funnits på den svenska marknaden och att samtidigt öka utbudet av frysta grönsaker, säger Paulina Åberg, Brand Manager för grönsaker på Findus.

En grön kikärta är en “vanlig” kikärta som skördats tidigt, när den fortfarande har sin klargröna färg och mjälla konsistens. Till skillnad från den gula kikärtan behöver den inte blötläggas. Istället skyndas de gröna kikärterna från fälten för att sedan tvättas, blancheras och djupfrysas. Allt för att bevara den naturliga färgen och smaken. Tack vare djupfrysningen bevaras kikärternas näringsämnen, och ger även konsumenten möjlighet att minska sin klimatpåverkan genom minskat matsvinn.

– Frysta råvaror är riktiga klimathjältar! Med fryst mat kan konsumenten till exempel minska sitt matsvinn med nästan hälften. Djupfrysta produkter kräver inte heller några snabba transporter, utan kan transporteras med mer klimatsmarta alternativ som båt och tåg. Dessutom är det väldigt smidigt med just frysta kikärter, då man slipper både blötläggning och det spad som kikärter i burk ligger i, berättar Paulina Åberg.

Findus Gröna Kikärter kommer att säljas på Coop, Mathem och CityGross från vecka 12.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING