Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Findus lanserar nyheter och uppdaterade wokmixar

Findus lanserar nyheter och uppdaterade wokmixar

av Livets Goda

Findus lanserar nyheter: Findus fortsätter att hämta inspiration från det asiatiska köket och släpper nu tre uppdaterade wokmixar. Utöver originalmixen välkomnas en ny tappning på Wok Thai och Wok Zanju. Dessutom lanseras en helt ny produkt – Wok Vietnam. Samtidigt förnyar Findus förpackningsdesignen på samtliga wokprodukter.  

Findus lanserar nyheter

Findus lanserar nyheter

Intresset för lättlagad vegetarisk kost fortsätter att växa och mat från det asiatiska köket ligger högt på de svenska hushållens önskelista. Findus, som har försett svenska hushåll med wokmixar ända sedan 1989, väljer nu att fortsätta sin asiatiska smakresa genom att uppdatera både recept och förpackningsdesign. Dessutom släpps en helt ny wokmix.

– Findus wokblandningar är goda och färgglada favoriter som gör din måltid både nyttigare och mer spännande. Ett lätt och smidigt sätt att få i hela familjen mer grönsaker! Våra blandningar består av grönsaker skurna i varierande tjocklek för att passa olika rätter. Den korta tillagningstiden på max 8 minuter gör dem till riktiga vardagshjältar. De är perfekta att ha i frysen och smakar lika gott som bas till en asiatisk rätt, i soppor eller grytor, som tillbehör till ditt favoritprotein eller bara som de är, säger Henrik von Lowzow, Cluster Marketing Director Nordics på Findus.

Utöver att frysta grönsaker bevarar kvalitet, smak och näringsvärde minimeras också matsvinnet. Genom att konsumenten bara tar fram så mycket som behövs går mindre mat till spillo. Fryst mat kan också, vid rätt temperatur, bevaras länge utan att riskera att bli dålig. För att ytterligare bevara smak och kvalitet är Findus grönsaker täckta med en unik kryddlag som förhöjer smaken.

Förutom uppdaterade recept väljer Findus också att förnya sina wokprodukter med en modern premiumdesign, inspirerad av samtida asiatiska varumärken.

– Vår uppdaterade design ska göra det enkelt och tydligt för konsumenten att hitta rätt. De nya förpackningarna pryds av en modern, inbjudande färgskala med vår logga tryckt i matt finish. På varje förpackning syns också en bild på rätten vilket vi hoppas ska bidra till inspiration och matlagningsglädje, avslutar Henrik von Lowzow.

Samtliga wokmixar finns tillgängliga från och med den 3 oktober hos utvalda livsmedelsbutiker. Rekommenderat pris är 29,90 för 450 gram och 47,90 för 850 gram.

Wok Classic
Storfavoriten Wok Classic innehåller glaserade broccolibuketter, palsternacka, minimajs, vattenkastanj och morötter i olika färger.

Wok Thai
Uppdaterade Wok Thai innehåller en exotisk blandning av gula morötter, strimlade morötter, lök, paprika, gröna bönor och bambuskott.

Wok Zanju
Wokblandningen, som skapades av en Finduskonsument, är en välkomponerad och färgsprakande wokblandning med krispiga grönsaker. Vitlöken och chilin gör den till en spännande och kryddstark wokblandning. Blandningen består av gula morötter, gröna bönor, rödlök, röd paprika, bambuskott och chili.

Wok Vietnam
Färgsprakande Wok Vietnam innehåller både orangea och gula morötter, gröna böngroddar, purjolök, bambuskott, sockerärtor samt ingefära, koriander, salt, chili och svartpeppar.

RELATERAD LÄSNING