Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat

Livets Goda 26 Apr, 2019
Mat och Restaurang Med start på festivalen Åre Sessions den 26-27 april rullar Findus ut på turné för att bjuda på klimatsmart mat. I fokus står företagets veganska ärtprotein Pease. På turnén presenterar man det senaste tillskottet i Pease-familjen: Pease bullar!

- Vi på Findus ser inte på vegetariskt som en trend, utan som ett paradigmskifte. Nu vill vi att ännu fler ska få chansen att provsmaka Pease, med förhoppning om de får upp ögonen för klimatsmarta proteinkällor, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.

Allt fler svenskar väljer idag att äta vegetariskt. Nästan 50 procent av svenska folket uppger att de äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Findus arbetar nu hårt för att möta den ökade efterfrågan. Redan idag står grönsaker och vegetariska rätter för 30 procent av Findus sortiment, en siffra som kommer att öka de kommande åren. Företaget har nämligen som målsättning att öka grönsaker, fisk och vegetariskt med 25 procent till år 2022.

Med Pease tar Findus ärtan, som man odlat och förädlat i många år, från att vara ett tillbehör till att vara i centrum på tallriken.

- Odling och förädling av ärter är en del av vårt DNA. Därför känns Pease nästan som en självklarhet, och är ett resultat av att vi tror på ett grönare liv och på vegetariska proteiner som en perfekt bas i ny grön matlagning, berättar Viktor Olsson.

Här möter man Findus och får möjlighet att provsmaka Pease:

  • Åre, Holiday Club: 26-27/4
  • Uppsala universitet: 2-3/5
  • Södertörns Högskola: 6/5
  • Växjö, Universitetsplatsen: 7-8/5
  • Lund universitet 9-10/5
  • Malmö universitet: 13/5

Om Pease
Pease en texturerad och klimatsmart proteinkälla gjord på ärter. Pease finns idag som bullar, färs, strimlor och kryddad pulled med smak av chili och vitlök.

Om Åre Sessions
Sedan 2017 har konsert- och festivalarrangören Luger, tillsammans med lokala aktörer och eldsjälar, arrangerat festivalen Åre Sessions. Årets upplaga av festivalen går av stapeln den 26-27 april runtom i centrala Åre. En nyhet i år är att Findus är på plats för att bjuda på gott käk och härligt häng.


Nyhet - Barceló Imperial Onyx

Whisky och Bourbon Nu lanseras Barceló Imperial Onyx på den svenska marknaden. En…
23 Aug, 2019

Potatis har huvudrollen i tävlingsuppgift nummer två

Mat och Restaurang I dag har finalisterna fått information om den andra tävlingsuppgiften…
23 Aug, 2019

Krydda på flaska

Mat och Restaurang Bra kryddor kommer inte alltid på burk. Smaksatta oljor är…
22 Aug, 2019

20 nya arbetstillfällen när Sibylla öppnar i Hofors

Mat och Restaurang När Gävlebon Fuad Sadun öppnar sin nya Sibyllarestaurang vid E…
22 Aug, 2019

Hernö High Coast Terroir Gin 2019 kommer med en smak av citrus och sommaräng

Whisky och Bourbon Den 28 augusti sker lanseringen av Hernö High Coast Terroir…
22 Aug, 2019

Klart för Mölnlyckes första Lidl-butik

Mat och Restaurang Lidl bygger ny butik i Mölnlycke, Härryda, som blir den…
22 Aug, 2019

Ekologiska La Luna från Avondale, Sydafrika

Vin Från Jonathan Grieve på Avondale i Sydafrika kommer nu en…
22 Aug, 2019

Cù Bòcan i ny design och två nya smaker

Whisky och Bourbon Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland…
22 Aug, 2019

Skördetid i Halland: två månaders matfest

Mat och Restaurang Mellan 17 augusti och 6 oktober bjuder Halland in till…
21 Aug, 2019

Frantzén Group avyttrar The Flying Elk, Corner Club och Gaston

Mat och Restaurang The Flying Elk är krögaren Björn Frantzéns framgångsrika engelskinspirerande gastropub,…
21 Aug, 2019

VM i snus anordnas för första gången

Övrigt För första gången någonsin anordnas Snus-VM, ett internationellt mästerskap där…
21 Aug, 2019

Relax Riesling byter till årgång 2018

Vin Relax Riesling byter till årgången 2018. Relax Riesling kommer från…
21 Aug, 2019

Ny drinkglasserie från Riedel

Mat och Restaurang Riedel var först i världen med att designa vinglas med…
21 Aug, 2019

Tips inför höstens största visningshelg

Övrigt Helgen som kommer förväntas bli höstens största visningshelg. Bostadsvisningarna står…
21 Aug, 2019

Italiensk mat- och vinfestival

Vin En fem dagar lång mat- och vinfestival. Det kan alla…
20 Aug, 2019

Better You lanserar ny serie av ekologiska, handgjorda, kallpressade och eteriska oljor

Övrigt Vårt luktsinne är ett av våra mest kraftfulla men outnyttjade…
20 Aug, 2019

En currysås som ska avskaffa hunger

Mat och Restaurang Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar idag i kampen mot fattigdom…
20 Aug, 2019

OLW Naturchips lanserar het nyhet

Övrigt Från och med i dag kommer en helt ny chipssmak…
20 Aug, 2019

Smarta, hållbara nyheter från Sundqvist

Mat och Restaurang I höst lanserar Sundqvist kvalitativa stek- och kokkärl samt vackra…
20 Aug, 2019

Bollinger Vieilles Vignes Françaises åter i Sverige

Vin Bollinger Vieilles Vignes Françaises 2010 har endast producerats i 1…
20 Aug, 2019
Artikelarkivet