Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat

Livets Goda 26 Apr, 2019
Mat och Restaurang Med start på festivalen Åre Sessions den 26-27 april rullar Findus ut på turné för att bjuda på klimatsmart mat. I fokus står företagets veganska ärtprotein Pease. På turnén presenterar man det senaste tillskottet i Pease-familjen: Pease bullar!

- Vi på Findus ser inte på vegetariskt som en trend, utan som ett paradigmskifte. Nu vill vi att ännu fler ska få chansen att provsmaka Pease, med förhoppning om de får upp ögonen för klimatsmarta proteinkällor, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.

Allt fler svenskar väljer idag att äta vegetariskt. Nästan 50 procent av svenska folket uppger att de äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Findus arbetar nu hårt för att möta den ökade efterfrågan. Redan idag står grönsaker och vegetariska rätter för 30 procent av Findus sortiment, en siffra som kommer att öka de kommande åren. Företaget har nämligen som målsättning att öka grönsaker, fisk och vegetariskt med 25 procent till år 2022.

Med Pease tar Findus ärtan, som man odlat och förädlat i många år, från att vara ett tillbehör till att vara i centrum på tallriken.

- Odling och förädling av ärter är en del av vårt DNA. Därför känns Pease nästan som en självklarhet, och är ett resultat av att vi tror på ett grönare liv och på vegetariska proteiner som en perfekt bas i ny grön matlagning, berättar Viktor Olsson.

Här möter man Findus och får möjlighet att provsmaka Pease:

  • Åre, Holiday Club: 26-27/4
  • Uppsala universitet: 2-3/5
  • Södertörns Högskola: 6/5
  • Växjö, Universitetsplatsen: 7-8/5
  • Lund universitet 9-10/5
  • Malmö universitet: 13/5

Om Pease
Pease en texturerad och klimatsmart proteinkälla gjord på ärter. Pease finns idag som bullar, färs, strimlor och kryddad pulled med smak av chili och vitlök.

Om Åre Sessions
Sedan 2017 har konsert- och festivalarrangören Luger, tillsammans med lokala aktörer och eldsjälar, arrangerat festivalen Åre Sessions. Årets upplaga av festivalen går av stapeln den 26-27 april runtom i centrala Åre. En nyhet i år är att Findus är på plats för att bjuda på gott käk och härligt häng.


Guld till Anée fine Calvados des Capucins i World Calvados Awards 2019

Whisky och Bourbon Det prestigefyllda World Calvados Awards 2019 är precis avklarat och…
26 May, 2019

Primörtur under Matrundan på Österlen

Whisky och Bourbon Under årets Matrunda på Österlen kan man följa med på…
24 May, 2019

Rysk ”lågalkohol-vodka” släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Ryska White Lake Vodka 40% lanserades i mars 2017 och…
24 May, 2019

Organic Value – ett lyckat första besök i Sverige med fokus på Italien och ekologiskt

Vin Den 20:e maj besökte den Italienska vinmässan ”Organic Value” Sverige…
24 May, 2019

Stockholms Bränneri släpper Akvavit

Whisky och Bourbon Den 5 juni, 10:00 släpps Stockholms Akvavit som får sin…
24 May, 2019

Nytt utbildningssamarbete ska få fler kockar i arbete

Mat och Restaurang I ett gemensamt initiativ för att minska bristen på kockar…
24 May, 2019

Karibiska smaker i Årets Sill 2019

Mat och Restaurang Aldrig tidigare har Årets Sill haft en så stor och…
24 May, 2019

City Gross nya koncept: Mindre butiker i centrala lägen

Mat och Restaurang Bergendahls Food vill komma närmare kunderna i stadskärnorna och lanserar…
24 May, 2019

Kockarna som är vidare i Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Nu är det klart vilka 24 kockar som går vidare…
23 May, 2019

Jameson tar fram drink till Sweden Rock – The Sweden Rocktail

Whisky och Bourbon För dig som i år besöker Sweden Rock Festival ges…
23 May, 2019

Kronan, höga kostnader för arbetskraft och myndighetskrångel hämmar svenska livsmedelsföretag

Övrigt Enligt den svenska livsmedelsindustrin är Sveriges styrkor jämfört med våra…
23 May, 2019

GLÖET vann guld i Women’s Wine & Spirits Awards i London

Vin Women’s Wine & Spirits Awards som anordnas i London har…
23 May, 2019

Larsa Foods inleder grillsäsongen med en ny grillost

Mat och Restaurang Efterfrågan på Halloumi och övriga grillostar har ökat markant i…
22 May, 2019

Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019
Artikelarkivet