Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Fira påsken i en unik konstnärlig miljö och njut av en gastronomisk matupplevelse

Fira påsken i en unik konstnärlig miljö och njut av en gastronomisk matupplevelse

av Livets Goda

Icehotel har sedan 1989 erbjudit gäster från hela världen en unik konstupplevelse och under påsken kan gästen kombinera konst, vacker natur och vårsol tillsammans med fartfyllda semesteraktiviteter och en gastronomisk smakupplevelse.

Icehotel foto: Asaf Kliger

Fira in påsken på Icehotel och upplev vindens sus, snön som knarrar under fötterna och solens strålar som värmer. Icehotel har vinteraktiviteter som passar både familjen, vännerna eller en upplevelse på tu man hand. Upplev en fartfylld skotertur, isfiskeäventyr eller delta i det ultimata hundspannsäventyret.

Under påsken kommer även Hembygdsgården att vara öppen och besökarna kan njuta av vedugnsbakad pizza med norrländska inslag och en vy över Torneälven. En av höjdpunkterna under påskhelgen mellan den 7–9 april är att besökarna kan uppleva en isskulptering live med konstnären Elisabeth Kristensen utanför Icehotel 33, årets vinterhotell. Konstverket kommer finnas kvar på sin plats några veckor innan väder och vind gör sitt och skulpturen, byggd av is och snö, återvänder till Torne älv. Ytterligare aktivitet som passar hela familjen är att man under påskhelgen ges möjlighet att testa på pimpelfiske, en aktivitet anpassad både för stora som för små gäster.

I restaurangen kan gästerna ta del av den omtalade ismenyn som är en middagsupplevelse där utvalda rätter serveras på tallrikar bestående av is från Torne Älv. Det är fokus på de lokala råvarorna på menyn som säsongen har att erbjuda, där det mesta hämtas från skogen, bergen och älvar i närområdet.

Under påskveckan med start den 3 april kan gästerna även få en smakrik upplevelse i form av en gul dessert, ett nytt utseende inspirerat av påsken som är skapad av Louise Dahl Andersen, chefskonditor på Icehotel. Ett smakrikt konstverk med vanilj och hjortron som huvudingredienser som tillsammans skapar en fräsch och elegant dessert och som serveras på glasklar is från Torneälven.

– Årets påskefterrätt är inspirerad av de traditionella smakerna och råvaror från norra Sverige. Jag ville skapa ett nytt utseende för den så kallade ”Arctic Cloud” för att fira in både påsken och våren, vilket är en alldeles fantastisk tid här uppe i norr, säger Icehotels chefskonditor Louise Dahl Andersen.

Om Icehotel
Icehotel i Jukkasjärvi öppnade 1989, och är utöver ett hotell också en konstutställning med föränderlig originalkonst av is och snö. Varje vinter skapas Icehotel i ny tappning, helt och hållet gjort på is från Torne älv, en av Sveriges nationalälvar och sista orörda vattendrag. När vintersäsongens hotell av is och snö har smält tillbaka till älven om våren står en del av hotellet kvar, Icehotel 365, en plats där gästerna kan ta del av upplevelser av is och snö året om, vilket de var först i världen med att kunna erbjuda. Man kan även under sommarhalvåret uppleva den magiska norrländska natur som omger hotellet i Jukkasjärvi.

Kort fakta om Icehotel

 • 44 Varma hotellrum
 • 28 Varma stugor
 • 18 Året runt öppna konst- och deluxesviter av is (-5 grader Celsius)
 • 36 Vinteröppna konstsviter och isrum (-5 grader Celsius)
 • 1 Tillgänglighetsanpassad konstsvit av is (-5 grader Celsius)
 • 3 Mötesrum
 • 1 Ceremonisal gjord av is i vinterhotellet (mitten av dec – mitten av april)
 • 1 Filmsal av is och snö för 29 gäster, öppen året om
 • 1 Utställningsrum gjord av is och snö
 • 1 Icebar
 • 3 Restauranger
 • 3 Vildmarkscamper
 • Icehotel blev utsett till världens ledande ishotell och vinnare av World Travel Awards 2020

www.icehotel.com

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING