Hem NyheterNyhet WB Fira skottdagen – på skotskt vis med Famous Grouse

Fira skottdagen – på skotskt vis med Famous Grouse

av Christoffer Enquist

På lördag är det äntligen dags för skottdagen. Skotska Famous Grouse slår på stora trumman och bjuder in till skotskt firande på fyra utvalda pubar i Stockholm. Förutom att kunna dricka skotskt får gästerna även chansen att njuta till tonerna av en äkta säckpipeorkester.

skottdagen

Fyra år går fort och på lördag är det äntligen skottdagen igen. Som alla vet (?) är skottdagen en möjlighet och anledning att hylla skotska traditioner med skotsk dryck. Famous Grouse, Skottlands största whiskyproducent, har därför bestämt sig för att ta taktpinnen och fira på fyra noggrant utvalda pubar.

På The Bishops Arms i Sundbyberg, i Gamla stan, på Vasagatan och på Bellmansgatan kommer det dukas upp för skotsk fest. Här kommer det att finnas möjlighet till mini-whiskyprovning, en högländsk highball eller en värmande Famous Coffee. Prickar man in rätt tidpunkt får man dessutom avnjuta slagverk och säckpipor från Stockholm Pipe Band, uppklädda från topp till tå i en klassisk civil Highland dress.

– Eftersom vi bara kan fira skottdagen vart fjärde år vill vi ta tillfället i akt och bjuda på Skottland och oss själva, säger Peter Molander, Nordic Brand Manager för Famous Grouse.

För alla som av någon anledning missar lördagens firande är nästa möjlighet torsdagen den 29 februari 2024.

Säckpipeorkesterns spelschema
• 16.00 – stopp nr 1 Bishops Arms i Sundbyberg
• 17.30 – stopp nr 2 Bishops Arms på Vasagatan
• 19:30 – stopp nr 3 Bishops Arms i Gamla Stan
• 21.00 – stopp nr 4 Bishops Arms på Bellmansgatan

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING