Hem Vinvärlden Fjällröding är huvudfokuset just nu!

Fjällröding är huvudfokuset just nu!

av Livets Goda

“Årets Kock är SM i professionell matlagning och avgörs nu för 30:e gången. På finaldagen har de tävlande totalt fem timmar på sig att färdigställa två tävlingsuppgifter. Den första tävlingsrätten ska tillagas på tre timmar utifrån en råvarukorg vars innehåll de tävlande får ta del av innan tävlingen startar. Den andra tävlingsrätten ska skapas utifrån årets huvudråvara fjällröding. Den uppgiften får de tävlande börja förbereda redan nu. Övriga tävlingsvillkor är att det ska vara en modern restaurangrätt, råvarorna ska i möjligaste mån vara svenska och ekologiska samt att minst en ekologisk mjölkprodukt utöver smör ska ingå. Finalen avgörs den 8 februari i Stockholm Waterfront och de tävlande är: Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, Stockholm Leo Frodell, Storstad, Stockholm Martin Hansen, Grand Hotel, Lund Jesper Bogren, Swedish Taste, Göteborg Johan Backéus, Restaurang Lux, Stockholm Martin Brag, Pontus Catering, Stockholm Bild: De sex finalisterna”

RELATERAD LÄSNING