Hem NyheterNyhet WB Fjäre Oak Dry Gin – Ekfatslagrad svensk gin i begränsat antal!

Fjäre Oak Dry Gin – Ekfatslagrad svensk gin i begränsat antal!

av Livets Goda

Nu lanserar tvåmannadestilleriet Fieruaas Distillery ytterligare en helt ny gin på den svenska marknaden – Fjäre Oak Dry Gin. Men upplagan är begränsad – endast 1400 flaskor har producerats.

Det småskaliga hantverksdestilleriet i halländska Fjärås i Kungsbacka kommun, fortsätter att sätta Sverige på den internationella gin-kartan. I våras gjorde Fieruaas Distillery sin allra första lansering – Fjäre Rare Distilled Gin. Den följer nutvåmannadestilleriet upp med en ekfatslagrad gin – Fjäre Oak Dry Gin.
Ginen finns tillgänglig i hela landet via Systembolagets beställningssortiment dock endast om 1400 flaskor, samtliga numrerade. Den finns även i hyllan hos en handfull butiker.

– Vi hade precis fått hem ett antal nya ekfat för vår whiskytillverkning och fick idén att prova att lagra en av våra befintliga ginsorter, Fjäre Rare, på ett mindre 25-liters ekfat. Fjäre Rare som har en ganska potent och komplex smak borde utvecklas väl, trodde vi. Efter några veckors vila på ekfatet testade vi och resultatet var över förväntan. Därför gjorde vi en större lagring – så att fler ska få möjlighet att uppleva vår ekfatslagrade gin, berättar Michael Zachrisson, som tillsammans med sonen Jacob driver Fieruaas Distillery.

Fjäre Oak Dry Gin har i fyra veckor vilat på 25- och 225 liters nya ekfat från Småland och Västergötland innan buteljering. Ekfaten är ett gedigert hantverk utfört av tunnbindare Johan Thorslund från Thorslundskagge i Högsjö.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING