Fläskschnitzel med kokt färskpotatis och curryröra med pickles

Fläskschnitzel med kokt färskpotatis och curryröra med pickles
(För 4 personer)
600 g färskpotatis
Ca 700 g skinkschnitzel
Panko
2-3 ägg
Mjöl
30-40 g smör
Peppar
1 citron

Röra
2 dl crème fraiche
2 inlagda pickles
3 tsk curry
1 msk majonnäs
Salt

GÖR SÅ HÄR
Potatis
Rengör potatisen och lägg i en kastrull med kallt vatten och salt. Koka upp.

Curryröra med pickles
Finhacka pickles och blanda ihop ordentligt i en bunke tillsammans med creme Fraiche, majonnäs och curry. Smaka av med en nypa salt.

Schnitzeln
Torka av skinkschnitzel med hushållspapper och banka ut med en kötthammare eller en tung gjutjärnspanna. Förbered två tallrikar och en skål, en tallrik med rikligt med mjöl på, en med panko samt en djup med lätt uppvispade ägg. Lägg schnitzeln i mjöltallriken och vänd runt ordentligt så att de täcks av mjöl. Doppa sedan skinkan i skålen med ägg så att de täcks, och rulla slutligen runt skinkan på tallriken med panko. Stek på hög värme i en panna med olja och rikligt med smör, cirka fyra minuter per sida, eller till dess att du fått en gyllenbrun yta och genomstekt schnitzel. Lägg upp och servera direkt med den nykokta potatisen och curryröran. Pressa över lite citron och dra ett par varv med pepparkvarnen.

Drycken till – Vitt från Alsace
2015 Hugel ”Gentil”
(ART.NR 2108, 115 KR, 750 ML)
Hugel är på väg att ta sina viner till nya högre och jämnare nivåer vilket ”Gentil” är ett bra intyg på. Vinet är torrt, småkrutigt mineraliskt i botten med florala vindar och inslag av krusbär, fläder, persika, äpple, rabarber och päron med finstämd krydda en viss exotisk, söt slöja fast fortfarande med ett tydligt avstamp i ursprunget liksom ett syrligt och bra fäste i frukten. Det vilar en småstram och graciös kraft över vinet och det är bra. Ännu bättre blir det i denna kombination. Anrättningen är i sig rik på smaker och texturer som Gentilens fruktstruktur lindar in, kramar om och tar till sig. Peppar och citron ger en edge och med rörans syrliga currysmak skapas en kryddig, fräsch twist med fräschör. Det här är en enkel, tacksam och god rätt med kvalité i såväl vin som mat.