Hem NyheterNyhet WB Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin

av Livets Goda

Skagerrak Nordic Dry Gin, är en ny premiumgin med tydliga nordiska influenser som utvecklats i samarbete med nordens ledande bartenders från flertalet toppbarer i Sverige, Norge och Danmark. Skagerrak är baserat på mer än 150 års erfarenhet och kunskap kring ginhantverk, ingredienser och komponenter. En unik gin gjord på lokala växter och örter från Skagerrak.

Skagerrak Nordic Dry Gin smyglanserades i april tidigare i år och lovordades av gin- connoisseurer världen över. Nu har produkten positionerat sig ytterligare som en unik uppstickare och en gin i världsklass. Under tävlingen IWSC fick Skagerrak 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken. Med motiveringen ”En utmärkt gin med exceptionell balans och sällsynta, komplexa smaker – ett exempel som sticker ut mot sina konkurrenter

Skagerraks internationella erkännande kom tidigare i somras under Global Spirits Business Gin Masters i juni där produkten utmärkte sig bland 219 konkurrerande ginvarumärken genom att vinna guld i kategorierna Best Premium Gin och Best Contemporary Gin.

”Att vi har fått dessa priser och erkännandet internationellt visar att vi har lyckats att framställa en unik nordisk Premium Gin som håller en hög kvalitet och med en design som verkligen står ut”, säger Martina Talmet, Brand Manager Arcus Sweden

Livets Godas chefredaktör Anders Enquist om Skagerrak Nordic Dry Gin 44,9% (nr 81708 / 449 kr / 93p)
Ginen är baserad på den botaniska trädgården i Skagerrakregionen och skapar med detta lite lojalitetsförpliktelser. Förutom detta är det en riktigt snyggt strukturerad gin. Doftar som en färdigmixad GT och smakar som en romantisk, maritim trädgård med typiska gininslag av enbär, kryddnejlika och citrus samt en del annat. Plus för den nästan perfekta alkoholstyrkan på ginsprit liksom den sköna matchen mellan sötma och beska. Den här vill ni inte missa.
Ginen finner man på Systembolaget här >>>

Skagerrak Gin är ett sant hantverk som tagit inspiration från havets och strändernas dofter. Arcus, som är den världsledande producenten av nordisk sprit har samlat de mest begåvade bartendrarna i Norden, inklusive svensken Isak Holgerson, Barchef inom Boqueria- koncernen, för att ta fram Skagerrak Nordic Dry Gin. Teamet har tillsammans gett Skagerrak en nordisk smakidentitet med en ren och fräsch smakprofil som sedan buteljerats i en petroliumblå flaska i skandinavisk design. Bartendrarnas kunskap har krävts då få känner dryckens många egenskaper bättre än de gör. För att få en så kvalitativ, exklusiv och till den nordiska regionen återspeglande gin som möjligt, var det viktigt att representanter från både Sverige, Norge och Danmark deltog i skapandet av produkten. Skagerrak Gin är baserad på nordiska värden och signum och har fått sitt namn efter vattnet som i tusentals år knutit samman länderna.

Skagerrak Gin finns nu i Systembolagets beställningssortiment, samt hos utvalda restauranger och barer.

Skagerrak Nordic Dry Gin, Systembolagets beställningssortiment, pris: 449 kr, artikelnummer: 8170801

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING