Hem Vinvärlden Flera svenska krogar vann guld i Nordic Star Wine List of the Year

Flera svenska krogar vann guld i Nordic Star Wine List of the Year

av Livets Goda

Star Wine Lists jury – Arvid Rosengren (Världens bästa sommelier 2016), Paz Levinson (Bästa sommelier i Amerika 2015), Pascaline Lepeltier MS (Frankrikes bästa sommelier 2018) och Raimonds Tomsons (Europas bästa sommelier 2017) – hade gått igenom över 180 nordiska vinlistor för att vaska fram vinnarna i nio kategorier.

– Generellt är kvaliteten på nordiska vinlistor i absolut världsklass, säger Arvid Rosengren som är verksam i New York.

– Jag skulle till och med säga att kvaliteten är svårslagen oavsett var i världen du tittar. Det är så många fina kandidater och sommelier som förtjänar beröm att det har varit extremt svårt att koka ner det till några finalister och vinnare, säger Rosengren.

Bland vinnarna fanns Folii i Stockholm för bästa glaslista, Heaven 23 i Göteborg för bästa österrikiska lista, Djuret för bästa italienska lista och Ett Hem i Stockholm för bästa korta vinlista, med färre än 250 viner. Bar Central i Stockholm vann kategorin bästa Nisch-vinlista med sitt fokus på central- och östeuropeiska viner.

I Norge vann Park Hotel Vossevangen delat guld i kategorin Grand Prix och vinbaren Andre til høyre i Oslo vann pris för Nordens bästa Sydafrika-lista.

108 i Köpenhamn vann priset för Nordens bästa naturvinslista.

Samtliga finalister och vinnare här >>

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING