1

Flyttfirma i Borås – så fixar du flytten

Borås är kanske mest känt för att det regnar mycket – men faktum är att det är en populär stad att bo i. Här finns fotbollslaget Elfsborg och Borås Djurpark, samt många andra inslag som gör staden trevlig att bo i. Oavsett om du ska flytta till, från eller inom Borås stad så är det en hel del du behöver tänka på för att flytten ska gå så smidigt som möjligt. I den här artikeln kommer vi tipsa om några saker som är bra att förbereda och tänka igenom innan du sätter igång. Så häng med om du vill lära dig mer om att flytta!

Artikeln är i samarbete med Kvalitetsflytt

Gör noggranna förberedelser

Genom att planera flytten noggrant slipper du bli överraskad och stressad mot slutet. Gör en skriftlig plan där du skriver ner alla moment som ingår och hur mycket tid du uppskattar att dessa kommer att ta. På det sättet kan du räkna ut i hur god tid i förväg som du behöver sätta igång med själva det praktiska arbetet.

Flyttfirma i Borås

Letar du efter en flyttfirma i Borås? Det är en mycket god idé att anlita en flyttfirma för att underlätta flytten. Du sparar väldigt mycket tid och kraft, tack vare att flyttfirman är expert på flyttar och vet precis hur det ska gå till. Dessutom har de alla fordon och resurser som krävs för att genomföra flyttar på ett effektivt, säkert och smidigt sätt.

Det praktiska arbetet

Det praktiska arbetet innebär i hög grad att gå igenom och rensa ut sådant som ska skänkas, säljas eller slängas. Ibland är det en svår avvägning att avgöra vad som kan säljas och vad som behöver skänkas eller till och med slängas. Men en tumregel är att om det är helt och rent kan du mycket väl försöka sälja det. Går inte det så är det läge att lämna in det till second hand.

Ta gärna ett rum i taget och spara de mest nödvändiga sakerna för att kunna leva ett normalt liv till sist. Det är till exempel smart att ta köket sist. Då har du bestick, tallrikar och annat kvar så att du kan ordna med mat under tiden som du “lever i flyttlådor”. Spara också sovrum och sängkläder till slutet så att du har en bekväm plats att sova på under tiden.

Ta gärna lite i taget så känns arbetet inte lika betungande. Kanske kan flytten innebära ett bra tillfälle att faktiskt fundera över vad du behöver och inte av alla dina saker. Många gånger kan det kännas befriande att köra till tippen eller second hand-butiken och göra sig av med sådant man inte behöver.

Nu har du förhoppningsvis fått en hel del inspiration och ny kunskap när det gäller hur du ska hantera din flytt. Ta det bara lugnt, planera och börja i god tid så kommer det säkert att gå alldeles utmärkt. Tar du dessutom hjälp av en flyttfirma så ska flytten inte bli några problem. Lycka till med din flytt!