Hem Mat & Restaurang Folklig gastronomi på årets största grillfest

Folklig gastronomi på årets största grillfest

av Livets Goda

Det unika med grillning som gastronomisk upplevelse och aktivitet är att det både är genuint folkligt och entusiast inriktat på samma gång. Det är något särskilt med doften av grillat som är omöjlig att värja sig emot. Grill går också hand i hand med vårt aldrig sinande sug efter att äta ute och maximera vår relativt korta utesäsong. I takt med att uteserveringarna blir fler och större blir också villaägarnas grillträdgårdar och utekök större och större. På Grillmässan summeras allt detta till sin absoluta manifestation av grill och utomhusmatlagning.

I år satsar Grillmässan extra mycket på att höja nivån på mat och dryckesupplevelsen. De traditionella bänksätten har bytts ut mot designade diton från Danska Thors-design och under fredagen så erbjuds ” grill ala Carte”. Då erbjuds en bredare meny och man kan även komma med önskemål utanför menyn om man beställer i förväg. Grillmässan testlanserar även ”Famous Burger” en hamburgare med whiskey BBQ sås som flamberas på Famous Smokey Black.

Serveringen drivs gemensamt av Grillmässan och Andreas Mathiasson på JD Grill & event. Andreas blev känd i grillvärlden när han vann TV4 första omgång av programmet Grillmästarna och seden dess samman hem guld i både BBQ SM, EM och VM. 

På dryckes sidan så har Grillmässan utsett Millers till årets grill öl och besökare kan själva rösta på sina favoriter för årets grillvin 2020. 

På lördagen kan man även se Johan Jureskog utmanas till grill-duell av Adam Biderman från USA som tidigare förlorade mot Johan i TV programmet Världens bästa Burgare. Nu kommer Adam till Sveriges och Grillmässan för revansch. Ett annat känt namn i grillvärlden från USA är ”DIVA Q” (Danielle Bennett) som också finns på plats i en av montrarna. Lördagen erbjuder också flertalet kurser och provsmakningar. 

Läsare till Livets goda som vill boka bord till fredagen erhåller en fri goodiebag.
(Uppge ”livets goda” vid bokningen)  

Grillmässan är en del av Sverigedagarna på Djurgården 24-26 maj och håller fri entré.

Mer information på www.grillmassan.se 

Plats: Galärfältet Djurgården. Nedanför Josefinas och framför vasamuseet. 
Tid: 24-26 maj. Öppet 11-19 fredag. 10-20 lördag. 10-17 söndag. 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING