Endast druvor från de högkvalitativa områdena Sierra de Montilla och Moriles Altos inom området Montilla-Moriles används för tillverkningen av Gran Barqueros viners. Den karaktäristiska vita jorden är mycket rik på kalcium och vinrankorna, Pedro Ximenez, är i snitt 30 år gamla. Finon producerades i ett solerasystem av amerikansk ek under i snitt tio år. Finon skyddades mot oxidering av flor av ett tunt jästlager som bildades på ytan, vilket bibehåller friskheten i vinet. Amontilladon framställdes i solera på samma sätt som fino, men jästtäcket försvann så småningom vilket orsakade att vinet utsattes för oxidering, vilket ger amontilladon sin typiska stil. Amontilladon var i solerasystemet i snitt i 25 år, liksom för oloroson, som producerades med oxidation i solera utan flor. Med Grand Barquero Pack kan man upptäcka de olika typerna av Montilla. Om man vill prova vinerna till mat, följd gärna talesättet: If it swins, serve Fino. If it flies, serve Amontillado. If it flies, serve Oloroso. Grand Barquero Pack innehåller tre olika flaskor Montilla à 375 ml, Fino, Oloroso och Amontillado, och kostar 300 sek (17,7 % alc/vol i genomsnitt), artikelnummer 8368 och lanserades på Systembolagets fasta sortiment i december.
1,3K