Hem Vinvärlden Fondberg tar över den österrikiska kvalitetsproducenten Sepp Moser

Fondberg tar över den österrikiska kvalitetsproducenten Sepp Moser

av Livets Goda

Idag driver Nicolaus Moser egendomen som består av totalt 50 hektar uppdelat mellan Kremstal och Neusiedlersee. Produktionen uppgår till ca 300 000 flaskor om året och fördelningen är ca 50 % rött och 50 % vitt vin. Sedan Nicolaus tog över egendomen år 2000, har han renoverat hela vineriet samt omvandlat produktionen till helt ekologisk och biodynamiskt certifierad. ”Österike är både klassiskt med de vita vinerna samt spännande med de röda vinerna som vi ser en stor utvecklingspotential på den svenska marknaden med. Det ligger också helt rätt i tiden med en biodynamisk och ekologiskt certifierad producent”, säger Kristoffer Karm produktchef på Fondberg. Fondberg ser det här övertagandet som ett steg i utvecklingen under vårt nya ägarskap och satsar samtidigt medvetet på allt fler producenter med en ekologisk profil. Vi räknar med att för andra året i rad dubblera vår andel ekologiskt vin. Fortfarande i regi av den tidigare importören släpps två naturviner från Sepp Moser på Systembolaget den 8:e maj, Minimal Gruner Veltliner och Minimal Zweigelt. Namnet Minimal är taget för att symbolisera den minimala påverkan som producenten har på vinet. Vinerna är jästa med naturliga, luftburna jästsorter, inget av vinerna är filtrerade och de har inte heller genomgått någon klarningsprocess. Båda vinerna kostar 281 kronor och endast 60 flaskor av vardera har letat sig till Sverige.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING