Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Fontana tar tillvara på feta

Fontana tar tillvara på feta

av Livets Goda

När man skär fetaost i jämna block blir det ost över. Spillbitarna – som smakar precis lika gott som de snygga blocken – har nu blivit en egen produkt hos familjeföretaget Fontana. Kvaliteten är lika hög som hos den vanliga Fontana Feta Originalet. Men bitarna är redan finfördelade.

Fotograf: Lina Adamo PR Smulad feta på pommes från Fontanas Feta Originalet spillbitar

Många smular eller delar upp sin fetaost. Nu lanserar familjeföretaget Fontana en prisvärd kvalitetsfeta som redan är fördelad i mindre bitar, Fontana Feta Originalet Spillbitar i 1-kilospåse.

– De kärvare tiderna hjälper oss att tänka ett steg längre, säger Fontanas vd Loizos Papadopoulos. Hur ska vi få våra kunder att fortsätta köpa riktigt bra feta även när den ska smulas ner, mosas eller brytas i småbitar? Vi insåg att en ganska stor mängd av vår goda Fontana Feta Originalet inte kom till användning över huvud taget. Då tog vi fram en matsmart kvalitetsfeta.

Lika god ost i ojämn form

Spillbitarna är kanter som blivit över i produktionen. De smakar precis som den ursprungsskyddade Fontana Feta Originalet vi är vana vid, det är bara formen som är ojämn. Bitarna passar perfekt när fetan ska smulas som topping, mixas till en röra eller blandas ner i gratänger och pastarätter.

Bra för kunden, bra mot svinnet

Med den nya produkten tar Fontana ännu ett steg mot ett bättre hållbarhetstänk. Istället för att osten blir matsvinn, blir den en ny prisvärd produkt som gör nytta i storkök och på restaurang. Fontana Feta Originalet Spillbitar är en matsvinnssmart och prisvärd feta.

Produktnamn: Fontana Feta Originalet Spillbitar. Vikt: 1 kg

RELATERAD LÄSNING