Hem NyheterVinnyhet Fontanafredda utmanar konkurrenter – prissänker tre populära Piemonteviner

Fontanafredda utmanar konkurrenter – prissänker tre populära Piemonteviner

av Livets Goda

Vinhuset Fontanafredda grundades i byn Serralunga d’Alba i Barolo-distriktet 1858 och har funnits på Systembolagets hyllor sedan det öppnade år 1955.  Idag återfinns sex olika viner från Fontanafredda i Systembolagets fasta sortiment. De senaste åren har Fontanafredda med stor glädje noterat hur Piemontetrenden sköljt in över Sverige och hur druvorna Barbera och Nebbiolo stadigt växt i popularitet hos det svenska folket. Men de är även bekymrade. 

Omåttligt stolta över sitt ursprung anser Fontanafredda att det finns viner på den svenska marknaden som helt enkelt inte har tillräckligt hög kvalitet för sitt pris och väljer därför att utmana några utav dem genom att möta dem på samma prispunkt.

– Vi vill visa den svenska konsumenten hur tre olika vinstilar från Piemonte verkligen ska smaka och vi är beredda att investera i detta. Därför sänker vi våra priser så att fler konsumenter får möjlighet att prova dessa unika viner, säger Roberto Bruno, Exportdirektör på Fontanafredda.

Från 1:a september prissänks tre viner på Systembolaget
2015 Fontanafredda Barolo   229 kr art nr 70227- nytt pris 1:a september 200 kr
2016 Marin Langhe Bianco  145 kr art nr 2287- nytt pris 1:a september 129 kr
2018 Raimonda Barbera d’Alba 149 kr, art nr 71596,- nytt pris 1:a september 109 kr

– Det känns väldigt roligt att Fontanafredda väljer att investera så stort i den svenska marknaden. Det är onekligen en väldigt viktig marknad för dem, säger Magnus Lansman, ansvarig Produktchef. Speciellt att prissänka Raimonda Barbera d’Alba så kraftigt är väldigt kul för alla Barberaälskare. Nu kan vi verkligen hävda att detta är vin för dig med dyr smak, men inte helt obegränsat med pengar, tillägger Magnus med glimten i ögat.

Viner på Barbera kallas ofta för ”il vino del poppolo” som betyder ”folkets vin” i Italien. En förklaring till detta är att Barbera är en druva som många tycker om, vinerna är ofta enklare att uppskatta än maffiga och sträva Nebbioloviner och prislappen är betydligt mer plånboksvänliga är grannvinerna från Barolo och Barbaresco. Det populära vinet Raimonda Barbera d’Alba prissänks nu kraftigt från 149 kr till 109 kr.

Raimonda Barbera d’Alba passar alldeles utmärkt till det klassiska Italienska köket som pizza, pasta och kallskuret.  Barberadruvorna i detta vin odlas intill staden Alba, berömd för sin vita tryffel, men oavsett vilken svamp du har i pannan i höst så är Raimonda Barbera d’Alba ett bra val i glaset.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING