Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Fontanas svenska Grilloumi® ersätter halloumi på MAX

Fontanas svenska Grilloumi® ersätter halloumi på MAX

av Livets Goda

Familjeföretaget Fontana börjar leverera svensk grillost till MAX. Istället för halloumiburgare kommer gästerna att erbjudas ostburgare av Fontana Svensk Grilloumi®, en grillost tillverkad av norrländsk mjölk.

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo / Fyrkantig Grilloumiburgare av Fontana

Sedan 2016 har familjeföretaget Fontana levererat ost till MAX när den populära halloumiburgaren lanserades. Nu fortsätter samarbetet, men istället för halloumiburgare kommer gästerna från vecka 11 att kunna välja svensk Grilloumiburgare från menyn. Svensk Grilloumi® är Fontanas egen grillost, tillverkad av norrländsk mjölk. Burgaren är framtagen av Fontana och Norrmejerier i samarbete med MAX chefskock Jonas Mårtensson.

– Det är så roligt att vår svenska Grilloumi får ta plats i MAX restauranger. Osten är gjord enligt vårt familjerecept men tillverkad hos ostmästarna på Norrmejerier. Och nu har MAX gjort en jättegod burgare av den – en svensk snabbmatskedja med norrländska rötter. Våra fina samarbeten handlar om mycket mer än ost, säger Loizos Papadopoulos, vd på Fontana Food.

Till skillnad från halloumi eller grekisk Grilloumi®, som görs på mjölk från ko, får och get, tillverkas Fontana Svensk Grilloumi® enbart av komjölk. Resultatet är en något mindre syrlig, gräddig ost med balanserad sälta. Enligt Jonas Mårtensson, chefskock på MAX, kommer Grilloumiburgaren att vara ganska lik halloumiburgaren i smaken.

– Smakupplevelsen är grym. Jag är väldigt nöjd med resultatet, säger Jonas Mårtensson, chefskock på MAX.

Fakta om Fontana Svensk Grilloumi®
Fontana Svensk Grilloumi® är gjord av pastöriserad svensk komjölk och lagrad i saltlake. Osten tillverkas hos Norrmejerier i Umeå efter Fontanas familjerecept.

RELATERAD LÄSNING