Hem Vinvärlden För att magnumflaskor är lite vassare!

För att magnumflaskor är lite vassare!

av Livets Goda

Barberadruvorna till Superiore-vinet hämtas från Nizza Monferrato i Asti och rankorna närmar sig en ålder av 25 år. Lagringen sker delvis på fransk ek i 10 månader men också ståltank innan det slutlagrats på flaska före release.

Livets Goda om 2015 Enzo Bartoli Barbera d’Asti Superiore (magnum)
Magnumflaskan hälls blint i redaktionsbaren och provningspanelen noterar snabbt en generös solmognad. Det är mörk frukt, svarta körsbär och plommon, och dessa får uppbackning av violpastill och nyanser från fatlagringen i form av mörk choklad och kryddhylla. 

”Det omedelbara intrycket är det av ett vin som många lär uppskatta…”

I gommen bjuds likaledes omfamnande intryck i form av ett saftigt fruktfäste med viss sötmarondör, silkiga tanniner och ett lätt fatkryddigt bett som följer med i den ganska långa eftersmaken. Det omedelbara intrycket är det av ett vin som många lär uppskatta, än mer till mat, och det gör verkligen inte bort sig i magnumformatet som är lite vassare och har den lilla extra nyansen jämfört med normalstor flaska.

89 LGP / Livets Goda

2015 Enzo Bartoli
Barbera d’Asti Superiore (magnum)
En magnumflaska, det vill säga 1,5 liter, kostar 269 kronor och har artikelnummer 79600 (14%). Flaskan kan du beställa till din föredragna butik här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING