För branschen: Vinexpo Bordeaux: en skräddarsydd mässa med fokus på kvalitet

Livets Goda 15 Apr, 2019
Vin Den internationella vin- och spritmässan Vinexpo Bordeaux slår upp sina portar den 13 till 16 maj 2019. Det omarbetade evenemanget prioriterar kvalitet, resultat och innehållets relevans snarare än endast en själlös expansion av utställningsområdet.

2019 års upplaga av Vinexpo Bordeaux 2019 står under beskydd av Frankrikes president Emmanuel Macron och bekräftar sitt rykte som en kvalitetsmässa där många viktiga beslutsfattare och producenter deltar.

Utställningsytan på 70 000 kvadratmeter kommer att täckas av över 1 600 vin- och spritproducenter från 29 länder, vilket gör evenemanget till Frankrikes största internationella yrkesmässa inom vin- och spritbranschen.

Bland de franska märken som är väl kända även internationellt finns till exempel Champagne Bollinger, Henri Bourgeois, Minuty, GH Martel & Cie, Grands Chais de France, Champagne Nicolas Feuillatte, Albert Bichot, Joanne, Baron Philippe de Rothschild, Bernard Magrez och CVBG-Dourthe Kressman.

På Vinexpo Bordeaux finns även en mängd utländska utställare från 28 olika länder, däribland Spanien (Felix Solis Avantis, Marqués de Cáceres med flera), Argentina (Clos de la Siete, Catena Zapata), Italien (Piccini, Emilia Romagna med flera), Sydafrika (Robinson & Sinclair) och inte minst Kina med framför allt Greatwall Wine Co.  

Vinexpo förstärker sin ambition att vara en internationell mötesplats för marknadens aktörer genom att välkomna 20 procent nya utställare och tre nya länder: Sverige, Turkiet och Vietnam.

Det finns dock även plats för mindre familjeföretag, antingen inom mässområdet som tillhör AANA (regionen Nouvelle-Aquitaines råd för lokalproducerad mat och dryck) eller i Vinexpos paviljong ägnad åt att främja mindre producenters närvaro på mässan.

På mässområdet WOW! presenteras ett internationellt urval av ekologiska och biodynamiska viner och spritdrycker. World of Organic Wines kommer att samla 150 producenter från 9 länder. Detta evenemang utgör ett eget inslag på mässan och drar tack vare Vinexpo Bordeaux världsomspännande rykte till sig mängder av köpare som letar efter viner med denna etikett. En restaurang med 100 procent ekologiska rätter kompletterar detta inslag.

Hög kvalitet tack vare mängder av viktiga köpare
Mässan attraherar köpare från hela världen tack vare sin förmåga att samla internationella experter, om det så handlar om vinproducenter med egna montrar eller talare vid provsmakningar och föreläsningar. 

Vinexpo Bordeaux är också en mässa för beslutsfattare där många tar tillfället i akt att lansera nya produkter och utveckla sina affärsrelationer.

Köparna har inte fel – denna biennal är vin- och spritbranschens mest strategiska mässa och antalet förhandsköpta biljetter på nätet ligger i linje med tidigare år.

Här kommer europeiska köpare som exempelvis Delhaize (Belgien), Tesco och the Wine Society (UK) samt Casino och Le Petit-Ballon (Frankrike) i kontakt med både asiatiska köpare som Jointek Fine Wines (Hong Kong), Paradox (Kina) och Nippon Liquor (Japan) och stora amerikanska företag som Southern Wine and Spirits.

Ävenflera betydande svenska importörer kommer att finnas på plats, bland annat Galatea, Giertz Vinimport, Moestue Grape Selections, Solera Beverage Group och Vinunic AB.

Alla besökare och utställare har tillgång till en plattform för ”one-to-wine meetings”, vars mål är att underlätta högkvalitativa och relevanta möten inom branschen.

Ett högintressant program med ett fyrtiotal olika inslag
Den 13 till 16 maj erbjuder Vinexpo möjligheten att provsmaka såväl söta viner från hela världen som utvalda viner från Union des Grands Crus de Bordeaux, Renaissance des Appellations, Crus Bourgeois du Médoc och inte minst Gambero Rosso.

Den 13 maj står Vinexpo Bordeaux värd för ett diskussionsforum på temat e-handel och direktförsäljning av vin och sprit, där bland annat ledarna för Tmall, Alibaba, Vivino, IWSR, Tannico och Le Petit Ballon deltar.
I samarbete med regionrådet i Nouvelle-Aquitaine lanseras även nyheten Vinexpo Symposium: ett första internationellt ”Act for change”-symposium med fokus på klimatförändringarnas konsekvenser för vin- och spritbranschen. Den 14 maj samlas forskare, ekonomer och producenter för att lyfta fram en bransch som ligger långt fram när det gäller att anpassa sig till klimatförändringarna.

BESTÄLL DITT BADGE FÖR VINEXPO BORDEAUX
Glöm inte att registrera sig före mässan för att få ditt biljett genom att klicka här


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet