För branschen: Vinexpo Bordeaux: en skräddarsydd mässa med fokus på kvalitet

Livets Goda 15 Apr, 2019
Vin Den internationella vin- och spritmässan Vinexpo Bordeaux slår upp sina portar den 13 till 16 maj 2019. Det omarbetade evenemanget prioriterar kvalitet, resultat och innehållets relevans snarare än endast en själlös expansion av utställningsområdet.

2019 års upplaga av Vinexpo Bordeaux 2019 står under beskydd av Frankrikes president Emmanuel Macron och bekräftar sitt rykte som en kvalitetsmässa där många viktiga beslutsfattare och producenter deltar.

Utställningsytan på 70 000 kvadratmeter kommer att täckas av över 1 600 vin- och spritproducenter från 29 länder, vilket gör evenemanget till Frankrikes största internationella yrkesmässa inom vin- och spritbranschen.

Bland de franska märken som är väl kända även internationellt finns till exempel Champagne Bollinger, Henri Bourgeois, Minuty, GH Martel & Cie, Grands Chais de France, Champagne Nicolas Feuillatte, Albert Bichot, Joanne, Baron Philippe de Rothschild, Bernard Magrez och CVBG-Dourthe Kressman.

På Vinexpo Bordeaux finns även en mängd utländska utställare från 28 olika länder, däribland Spanien (Felix Solis Avantis, Marqués de Cáceres med flera), Argentina (Clos de la Siete, Catena Zapata), Italien (Piccini, Emilia Romagna med flera), Sydafrika (Robinson & Sinclair) och inte minst Kina med framför allt Greatwall Wine Co.  

Vinexpo förstärker sin ambition att vara en internationell mötesplats för marknadens aktörer genom att välkomna 20 procent nya utställare och tre nya länder: Sverige, Turkiet och Vietnam.

Det finns dock även plats för mindre familjeföretag, antingen inom mässområdet som tillhör AANA (regionen Nouvelle-Aquitaines råd för lokalproducerad mat och dryck) eller i Vinexpos paviljong ägnad åt att främja mindre producenters närvaro på mässan.

På mässområdet WOW! presenteras ett internationellt urval av ekologiska och biodynamiska viner och spritdrycker. World of Organic Wines kommer att samla 150 producenter från 9 länder. Detta evenemang utgör ett eget inslag på mässan och drar tack vare Vinexpo Bordeaux världsomspännande rykte till sig mängder av köpare som letar efter viner med denna etikett. En restaurang med 100 procent ekologiska rätter kompletterar detta inslag.

Hög kvalitet tack vare mängder av viktiga köpare
Mässan attraherar köpare från hela världen tack vare sin förmåga att samla internationella experter, om det så handlar om vinproducenter med egna montrar eller talare vid provsmakningar och föreläsningar. 

Vinexpo Bordeaux är också en mässa för beslutsfattare där många tar tillfället i akt att lansera nya produkter och utveckla sina affärsrelationer.

Köparna har inte fel – denna biennal är vin- och spritbranschens mest strategiska mässa och antalet förhandsköpta biljetter på nätet ligger i linje med tidigare år.

Här kommer europeiska köpare som exempelvis Delhaize (Belgien), Tesco och the Wine Society (UK) samt Casino och Le Petit-Ballon (Frankrike) i kontakt med både asiatiska köpare som Jointek Fine Wines (Hong Kong), Paradox (Kina) och Nippon Liquor (Japan) och stora amerikanska företag som Southern Wine and Spirits.

Ävenflera betydande svenska importörer kommer att finnas på plats, bland annat Galatea, Giertz Vinimport, Moestue Grape Selections, Solera Beverage Group och Vinunic AB.

Alla besökare och utställare har tillgång till en plattform för ”one-to-wine meetings”, vars mål är att underlätta högkvalitativa och relevanta möten inom branschen.

Ett högintressant program med ett fyrtiotal olika inslag
Den 13 till 16 maj erbjuder Vinexpo möjligheten att provsmaka såväl söta viner från hela världen som utvalda viner från Union des Grands Crus de Bordeaux, Renaissance des Appellations, Crus Bourgeois du Médoc och inte minst Gambero Rosso.

Den 13 maj står Vinexpo Bordeaux värd för ett diskussionsforum på temat e-handel och direktförsäljning av vin och sprit, där bland annat ledarna för Tmall, Alibaba, Vivino, IWSR, Tannico och Le Petit Ballon deltar.
I samarbete med regionrådet i Nouvelle-Aquitaine lanseras även nyheten Vinexpo Symposium: ett första internationellt ”Act for change”-symposium med fokus på klimatförändringarnas konsekvenser för vin- och spritbranschen. Den 14 maj samlas forskare, ekonomer och producenter för att lyfta fram en bransch som ligger långt fram när det gäller att anpassa sig till klimatförändringarna.

BESTÄLL DITT BADGE FÖR VINEXPO BORDEAUX
Glöm inte att registrera sig före mässan för att få ditt biljett genom att klicka här


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet