För branschen: Vinexpo Bordeaux: en skräddarsydd mässa med fokus på kvalitet

Livets Goda 15 Apr, 2019
Vin Den internationella vin- och spritmässan Vinexpo Bordeaux slår upp sina portar den 13 till 16 maj 2019. Det omarbetade evenemanget prioriterar kvalitet, resultat och innehållets relevans snarare än endast en själlös expansion av utställningsområdet.

2019 års upplaga av Vinexpo Bordeaux 2019 står under beskydd av Frankrikes president Emmanuel Macron och bekräftar sitt rykte som en kvalitetsmässa där många viktiga beslutsfattare och producenter deltar.

Utställningsytan på 70 000 kvadratmeter kommer att täckas av över 1 600 vin- och spritproducenter från 29 länder, vilket gör evenemanget till Frankrikes största internationella yrkesmässa inom vin- och spritbranschen.

Bland de franska märken som är väl kända även internationellt finns till exempel Champagne Bollinger, Henri Bourgeois, Minuty, GH Martel & Cie, Grands Chais de France, Champagne Nicolas Feuillatte, Albert Bichot, Joanne, Baron Philippe de Rothschild, Bernard Magrez och CVBG-Dourthe Kressman.

På Vinexpo Bordeaux finns även en mängd utländska utställare från 28 olika länder, däribland Spanien (Felix Solis Avantis, Marqués de Cáceres med flera), Argentina (Clos de la Siete, Catena Zapata), Italien (Piccini, Emilia Romagna med flera), Sydafrika (Robinson & Sinclair) och inte minst Kina med framför allt Greatwall Wine Co.  

Vinexpo förstärker sin ambition att vara en internationell mötesplats för marknadens aktörer genom att välkomna 20 procent nya utställare och tre nya länder: Sverige, Turkiet och Vietnam.

Det finns dock även plats för mindre familjeföretag, antingen inom mässområdet som tillhör AANA (regionen Nouvelle-Aquitaines råd för lokalproducerad mat och dryck) eller i Vinexpos paviljong ägnad åt att främja mindre producenters närvaro på mässan.

På mässområdet WOW! presenteras ett internationellt urval av ekologiska och biodynamiska viner och spritdrycker. World of Organic Wines kommer att samla 150 producenter från 9 länder. Detta evenemang utgör ett eget inslag på mässan och drar tack vare Vinexpo Bordeaux världsomspännande rykte till sig mängder av köpare som letar efter viner med denna etikett. En restaurang med 100 procent ekologiska rätter kompletterar detta inslag.

Hög kvalitet tack vare mängder av viktiga köpare
Mässan attraherar köpare från hela världen tack vare sin förmåga att samla internationella experter, om det så handlar om vinproducenter med egna montrar eller talare vid provsmakningar och föreläsningar. 

Vinexpo Bordeaux är också en mässa för beslutsfattare där många tar tillfället i akt att lansera nya produkter och utveckla sina affärsrelationer.

Köparna har inte fel – denna biennal är vin- och spritbranschens mest strategiska mässa och antalet förhandsköpta biljetter på nätet ligger i linje med tidigare år.

Här kommer europeiska köpare som exempelvis Delhaize (Belgien), Tesco och the Wine Society (UK) samt Casino och Le Petit-Ballon (Frankrike) i kontakt med både asiatiska köpare som Jointek Fine Wines (Hong Kong), Paradox (Kina) och Nippon Liquor (Japan) och stora amerikanska företag som Southern Wine and Spirits.

Ävenflera betydande svenska importörer kommer att finnas på plats, bland annat Galatea, Giertz Vinimport, Moestue Grape Selections, Solera Beverage Group och Vinunic AB.

Alla besökare och utställare har tillgång till en plattform för ”one-to-wine meetings”, vars mål är att underlätta högkvalitativa och relevanta möten inom branschen.

Ett högintressant program med ett fyrtiotal olika inslag
Den 13 till 16 maj erbjuder Vinexpo möjligheten att provsmaka såväl söta viner från hela världen som utvalda viner från Union des Grands Crus de Bordeaux, Renaissance des Appellations, Crus Bourgeois du Médoc och inte minst Gambero Rosso.

Den 13 maj står Vinexpo Bordeaux värd för ett diskussionsforum på temat e-handel och direktförsäljning av vin och sprit, där bland annat ledarna för Tmall, Alibaba, Vivino, IWSR, Tannico och Le Petit Ballon deltar.
I samarbete med regionrådet i Nouvelle-Aquitaine lanseras även nyheten Vinexpo Symposium: ett första internationellt ”Act for change”-symposium med fokus på klimatförändringarnas konsekvenser för vin- och spritbranschen. Den 14 maj samlas forskare, ekonomer och producenter för att lyfta fram en bransch som ligger långt fram när det gäller att anpassa sig till klimatförändringarna.

BESTÄLL DITT BADGE FÖR VINEXPO BORDEAUX
Glöm inte att registrera sig före mässan för att få ditt biljett genom att klicka här


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet