Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang För första gången någonsin – OLW lanserar chips framtagna av influencers

För första gången någonsin – OLW lanserar chips framtagna av influencers

av Livets Goda

Melina Criborn och Jannike Nordström har tagit fram varsitt linschips och gör upp i OLW Snacks Battle. Linschipsen finns i butik från och med vecka 14 och vinnaren koras genom att konsument får rösta på sin favoritsmak via en QR-kod som finns på förpackningen.

Nu lanseras OLW Snacks Battle, en tävling där influencers för första gången någonsin tar fram chips med OLW. Melina Criborn mot Jannike “Bisse” Nordström ställs mot varandra i en rafflande duell. Under drygt ett års tid har de tillsammans med OLWs produktutvecklare, brand managers och produktdesigners, tagit fram sitt alldeles egna linschips. Chipsen är dessutom veganska och innehåller hela 13% protein och 40% mindre fett än standardchips.

Melina Criborns bidrag är Party Perfection, där hennes förkärlek till löjromschips har varit en inspirationskälla. Party Perfection, med smak av smetana och dill, är det krispiga mingelsnackset som med fördel serveras med dipp och löjrom.

“Jag har en livslång relation till OLW och blev lyrisk när jag fick frågan. Det känns ärofyllt och nervöst att nu få presentera slutresultatet. Jag är en vinnarskalle och hoppas och tror att jag tar hem detta”, säger Melina Criborn.

Hon möter Jannike Nordströms Finally Friday, med smak av taco och krämig cream cheese. Jannikes passion för tacos, familjetid och fredagsmys har inspirerat henne till slutresultatet.

“Vi har arbetat med detta i över ett års tid och äntligen får vi visa upp slutresultatet. Finally Friday är i min mening det ultimata snackset till hemmakvällen och jag hoppas att svenska folket ska gilla och uppskatta det”, säger Jannike Nordström.

Det har varit en gedigen utvecklingsprocess, där Melina och Jannike har varit involverade i från smakutveckling till design. Under smakmötena har Melina och Jannike bland annat fått testa chips med smak av allt ifrån hallon-lakrits till pyttipanna för att få inspiration. De har under månader sedan justerat sina egna smaker och slutreslutatet som Jannike och Melina
nu presenterar är varsitt linschips som både till smak och utseende utgår från deras personliga preferenser.

OLW Snacks Battle pågår i tio veckor, fram till den 11 juni 2023 då en vinnare koras. Konsument får rösta på sin favoritsmak via en QR-kod som finns på baksidan av förpackningen. Vinnaren får, utöver äran att vinna det godaste linschipset, 25 000 kr att skänka till valfri välgörenhetsorganisation.

“Det har varit en fröjd att arbeta med Jannike och Melina och vi är stolta över de produkter som nu tas ut till snackshyllorna landet runt. De är orädda, engagerar och har ungefär lika stora plattformar – alla ingredienser för ett rafflande OLW Snacks Battle”, säger Johanna Torstensson, brand manager Orkla Confectionery & Snacks.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING