Hem Nyheter Förbättra matbudgeten med matkort

Förbättra matbudgeten med matkort

av Livets Goda

Den senaste tiden har det varit en hel del skriverier om de olika matbutikernas bonussystem, något som blev på tapeten efter att ICA gick ut med att de skulle förändra sitt. Oavsett vad man tycker om ICA:s beslut ska man inte glömma bort att matkorten kan göra stor nytta för livsnjutaren.

Samarbete med Sverigekredit.se

Vi håller nog alla med om att en god, hemlagad maträtt förgyller livet. Inte minst när man får briljera lite i köket med sina favoritingredienser. God mat kommer i alla former, ibland kan något så enkelt som en ordentlig carbonara vara höjdpunkten på veckan, ibland är det nyfångade kräftor. Med andra ord kan god mat både vara relativt billig och förhållandevis dyr. Men oavsett om man vill imponera med exklusiva matvaror eller ens förmåga att förvandla enkla råvaror till en festmåltid kan rätt matkort göra livet enklare.

Få ut mer för pengarna

För butiken är den främsta poängen med ett matkort, eller bonuskort som det också kallas, att knyta lojala konsumenter. Detta då man får poäng eller en viss typ av ränta på ens köp som man sedan kan växla ut i olika rabatter eller värdecheckar. För konsumenten handlar det så klart om att spara pengar.

Att spara mer pengar genom att spendera ännu mer pengar går så klart inte ihop, därför är det viktigt att välja ett matkort som passar ens matbudget allra bäst. Därtill kan det vara bra att det ofta kostar en viss avgift att skaffa ett matkort, även om det många gånger är väldigt billigt, men för studenter är det nästan alltid gratis.

Kritiken mot ICA

Tidigare i år gick ICA ut med nyheten om att alla deras kunder insamlade bonuspoäng (en krona motsvarar ett poäng) kommer att nollställas vid varje månadsskifte. Något som fick massiv kritik runt om i landet. För att få den lägsta bonusen på 25 kronor behöver man nämligen spendera 2 000 kronor i månaden hos ICA. Den största kritiken riktades egentligen inte mot de förlorade 25 kronorna utan mot att företaget kändes onödigt snålt och girigt.

Detta startade en stor diskussion om de olika butikernas bonussystem. En diskussion som snart fick ICA att backa. Nu räcker det att kunderna handlar för 1 000 kronor två månader i rad.

Andra förmåner med matkort

Matkorten handlar dock inte bara om att spara poäng. Det finns även de som erbjuder andra förmåner. Exempelvis har vi kort som är kopplade till banker och erbjuder reseförsäkring, vilket innebär att om man köper sin resa med sitt kort så kan man exempelvis få skydd mot försvunnet bagage, försenade resor eller om någon i sällskapet drabbas av en olycka.

Med andra ord finns det flera anledningar att undersöka vilket matkort som är bäst för just dig. Både sett till din personliga matbudget och de förmåner som kommer med dem. Något som vi som älskar mat kan ha stor nytta av. Både när det kommer till våra turer till matbutiken och till våra matresor utomlands.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING