Förförisk 2016 Bodega Noemía i dagens webblansering

Anders Enquist 9 Oct, 2019
Vin 2016 Bodega Noemía släpps i dagens webblansering, både i magnum och 75 cl. Och kära vinvänner, ta chansen, för det är ett ypperligt och sinnligt 100-procentigt malbecvin från Argentina som smeker och spelar i vingommen på allra bästa vis.

2001 var första årgången vi kunde ta del av från argentinska Bodega Noemia i Patagonien som grundades av Hertiginnan Noemia Marone Cinzano och den danske vinmakaren Hans Vinding-Diers. Startskottet till ”husets” födelse var upptäckten av en lastgammal malbec-vingård som var planterad i Rio Negro-dalen någon gång på 1930-talet. Det var platsen att börja denna argentinska resa på som Noemia och Hans bestämt att skapa.

Förra hösten gav jag här på livetsgoda.se estatevinet Bodega Noemia 2016 uppmärksamhet. Vinet skulle sedan släppas i februari i år men det var dock en release som försvann ”ut i sanden” av diverse anledningar. Nu får vi dock chansen igen då vinet släpps i dagens webblansering, både i magnum och 75 cl. Och kära vinvänner, ta chansen, för det är ett ypperligt 100-procentigt malbecvin som getts 18 månader i 100% nya fat.

Jag har provat en ny butelj av denna årgång nu inför denna lansering och kan bara förstärka mina tidigare intryck. Det här är ett vin som spelar perfekt i balansen mellan att bevara sitt klassiska ursprung men samtidigt kännas uppdaterat och nutida:

Faten har gjort sin del och är nu snyggt tillbakadragna och låter frukt och terroir få sola sig i glansen. Det råder en gracil känsla i den läder- och tobakshintade, mörka och generösa björnbärs- och körsbärsfrukten som samtidigt kramas med den mer ungdomligt spänstiga moget röda slagsidan av bären och skapar en fin och harmonisk juicy struktur där sötman andas syra och kryddigheten karesserar sig fram. Lite hasselnötter lierar sig med övriga medspelare och det råder en dov, smeksamt mineralisk intensitet i hela vinet. Ser vi till det faktum att vinet fått ytterligare ett års vila i butelj kan vi konstatera att vinets smakfullhet och sinnligt smootha uttryck i musklerna ´befäst sin position´. Det är ett fantastiskt stilfullt och gott vin som förför och underhåller å´ de skönaste. Jag njuter och spelar soulfylld musik!          

2016 Bodega Noemia  
96 LGP
Nr 95532 / 749 kr 75 cl - upplaga 60  
Nr 95532 / 1 599 kr magnum - upplaga 36

Vinet finner ni i dagens webblansering här >>


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet