Förkorva dig på Korvfestivalen i Göteborg

Livets Goda 8 Oct, 2019
Mat och Restaurang På fredag och lördag, den 11 & 12 oktober, har Korvfestivalen premiär i Göteborg. Korvfestivalen är den självklara mötesplatsen för alla korvälskare som får en härlig dag. Märket Kött från Sverige är sponsor tillsammans med Svenskt Kött och LRF.

Efter vårens välbesökta festival i Stockholm är det nu dags för premiär i Göteborg den 11 och 12 oktober i Eriksbergshallen. Här strosar besökaren runt och möter korvproducenter och smakar deras produkter ihop med spännande och innovativa korvtillbehör och passande dryck. Merparten av utställarna bjuder på små smakprover och de kan också köpas med hem. En del utställare säljer även ”lättare” korvmåltider, så det är bäst i att komma hungrig till Korvfestivalen!

Korv ska vara god och hållbart producerad - märket Kött från Sverige
Korven vi äter ska inte bara vara god, den ska även vara hållbart producerad så att vi kan äta den med gott samvete. Och det är den svenska korven med svenskt kött och råvaror, som förädlats, förpackats och kontrollerats i Sverige.
Därför är ursprungsmärkningen Från Sverige – med märket Kött från Sverige som används på kött och charkuterier, Svenskt Kött och LRF stolta sponsorer till Korvfestivalen 2019. i Stockholm och Göteborg.

Svenska mervärden på köpet
Mycket av det svenska köttet används i charkuterier som korv, och märket Kött från Sverige gör den enkel att hitta i butiken. På festivalen träffar man många företag som märker med Kött från Sverige och Från Sverige.
Svenskt kött i korven är ett alldeles utmärkt sätt att göra härliga korvar efter all världens recept. Och varför inte äta korven med ett korvbröd, senap, grönsaker eller andra svenskproducerade varor med ursprungsmärkningen Från Sverige? På köpet får du svenska mervärden.

Det händer mycket på Korvfestivalen! 

Korv & dryck: Smaka och njut och köp med favoritkorvarna hem! Hos de flesta utställarna går det bra att betala med Swish eller kort. I barerna erbjuds dryckesalternativ speciellt framtagen för att passa till just Korv.
Program på stora scenen: 
Korvtrender,  Sveriges bästa kockar tävlar om att göra de godaste Korvrätterna, debatter, prisutdelningar och mycket mer. Moderatorerna och tillika korvälskarna Jan Scherman och Ulf Elfving presenterar ett gediget scenprogram.
Korvskola: Gör egen korv med Taylor and Jones (pris & bokning se länk nedan)
Korvsafari: - En upplevelse utanför det vanliga (pris & bokning se länk nedan)


Biljetter utställare på plats, program och biljettinformation

Korvfestivalen i Göteborg, Eriksbergshallen

Datum & öppettider
Fredag 11 oktober kl. 11 – 20
Lördag 12 oktober kl. 10 – 18


Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019

Resetips: Skotska whiskydestillerier för finsmakaren

Övrigt Att det finns ett stort intresse för whisky bland livsnjutare…
16 Oct, 2019

Restaurangakademien: Nyheter för dig som är i branschen

Mat och Restaurang I våras började Restaurangakademien med inspirationsföreläsningar med intressanta branschprofiler. Höstens…
15 Oct, 2019

Viktigt att kycklingen är svensk och att maten är trygg

Mat och Restaurang Att kycklingen är svensk och att maten är trygg blir…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet