Vinet serverades till förrätten till nobelpristagarna, kungafamiljen och de övriga cirka 1.300 gästerna i Blå Hallen i Stadshuset. Vinerna till middagen har valts ut av en panel som har blindprovat mängder av min till maten för att hitta den perfekta matchningen. Producenten bakom West Cabernet Sauvignong Reserve, West Wines,ägs av äkta makarna Katarina Bonde och Bengt Åkerlind. Båda är födda i Sverige men flyttade till Seattle för 18 år sedan. 1998 köpte paret en 24 hektar stor vingård i Dry Creek Valley i Sonoma som en tillflyktsort att koppla av i. Så småningom blev de dock involverade i vingården och beslöt att skapa sitt eget varumärke. Till hjälp har de haft vinmakaren Julia Iantosca. –Vi är oerhört stolta över att vår West Cabernet Sauvignon serverades på Nobelfesten, säger Katarina Bonde. Det är en stor ära för oss som är från Sverige och är medvetna om hur denna händelse fångar hela världens uppmärksamhet. Vinerna från West wines säljs i Sverige på fine-dining-krogar. I USA säljs de direkt till konsument Gården producerar cirka 1000 lådor vin per år. För mer information se www.westwines.com
Första amerikanska vinet på Nobelfesten någonsin
850
Förra artikeln