Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Första Risenta-produkten producerad i Mölndal

Första Risenta-produkten producerad i Mölndal

av Livets Goda

Invigningar brukar innebära röda mattor. Men i sann Risenta-anda var mattan gul dagen till ära. Med alkoholfritt bubbel och fika firade medarbetarna påPaulig, som äger varumärkena Santa Maria och Risenta, uppstarten av Risenta-produktionen i företagets fabrik i Mölndal.Åtta nya operatörer har anställts för att arbeta med de nya produktionslinjerna.

Tobias Gill, Fabrikschef, klipper det gula bandet för att inviga Risenta-produktionen i Mölndal. Foto: Nicklas Holmberg, Paulig

”Kryddfabriken” som Pauligs fabrik i Mölndal länge har kallats, behöver byta namn. För utöver Santa Marias kryddor, ska nu runt hundra Risenta-artiklar produceras här. Det handlar om müsli, linser, fröer, bönor och mjöl i olika förpackningsformat.

Under fredagen firades att de första Risenta-produkterna, Svarta Belugalinser och Pinjenötter, rullade ut på produktionslinjerna.

– Det var riktigt häftigt att få se den första Risenta-produkten produceras här och jag vill tacka alla inblandade i projektet. De har lagt ned ett fantastiskt jobb och trots oväntade omständigheter som Coronautbrottet, har vi med deras dedikerade arbete hållit tidsplanen och kan idag fira tillsammans, säger Tobias Gill, Fabrikschef för Pauligs Mölndalsfabrik.

Åtta nya arbetstillfällen i Mölndal

Flytten av produktion från Rotebro, där Risenta-sortimentet tidigare producerades, har inneburit att åtta nya operatörer har anställts i Mölndalsfabriken. En av dem är Carola Karlsson, som ser fram emot att köra igång produktionen i Mölndal:

– Jag tycker att det skall bli spännande att stå på egna ben efter att vi nya operatörer har utbildats av våra kollegor i Rotebro, där Risenta-sortimentet har producerats fram till nu.

Anrikt varumärke som fortfarande är högaktuellt

Nu laddar Paulig för en hektisk tid i fabriken. Efter sommaren relanseras flera Risenta-produkter, med ny förpackningsdesign, mindre plast och ännu bättre innehåll.

– Det fantastiska är att Risenta, som fyller 80 år i år, är mer relevant än någonsin. Med hälsoinriktade, växtbaserade produkter som är 100% klimat-kompenserade, går sortimentet helt i linje med våra hållbarhetsambitioner, säger Henrik Samuelson, SVP Paulig Scandinavia & Central Europe.

Risenta-fabriken i Rotebro stänger

Risentas sortiment producerades tidigare i Rotebro utanför Stockholm. När Paulig såg ett behov av stora investeringar i Rotebrofabriken, samtidigt som ledig kapacitet fanns i Mölndal, togs emellertid beslutet att flytta. Rotebrofabriken stänger därmed ner.

– Ett oerhört stort jobb har lagts ned för att lyckas med flytten och jag vill inte bara framhålla de fantastiska insatser som lagts ned i Mölndalsfabriken och i våra lager i Mölnlycke och Kungsbacka, utan också hylla våra medarbetare i Rotebro, som trots att deras arbetsplats stänger ned varit oerhört lojala och engagerade i att göra flytten så bra som möjligt. Det är verkligen beundransvärt, säger Henrik Samuelson.

Risentas historia

Under brinnande krig, 1940, föddes svenskarnas älskade gula varumärke. Livsmedelsbristen var nämligen stor och grundaren Uno Grindby fick idén att förse landet med mat genom att importera ris, konserver, specialvaror åt bagerier och kryddor från länder utanför Europa. Risenta var fött.

RELATERAD LÄSNING