Hem Whisky & Bourbon Founders All Day IPA – en öl man kan ta stora klunkar av!

Founders All Day IPA – en öl man kan ta stora klunkar av!

av Niklas Jörgensen

En självisk öl? Ja, om man lyssnar på Founders bryggmästare Jeremy Kosmicki så är All Day IPA en öl han bryggt utifrån sina egna preferenser då han gillar IPA men vill ha lägre styrka samtidigt som han vill ha en vardagsöl som inte är smaklös. Jeremy; vi är många som håller med dig!

All Day IPA är en så kallad Session Ale, en ölstil som bäst definieras utifrån sin klunkabilitet. Och lägre alkoholstyrka för du ska kunna dricka en utan att direkt påverkas. Uttrycket session kommer förmodligen från arbetarnas raster förr i England, pauser som ofta involverade en ale men då av lägre styrka så att de kunde fortsätta efteråt. Founders take på Session Ale är oerhört lyckad och bjuder på en skön dos humlebeska samtidigt som malten får säga sitt!

Niklas om Founders All Day IPA

En öl som helt och hållet handlar om balansgång. Ska du inspireras av IPA-konceptet men dra ner styrkan så får det varken bli för beskt eller maltigt. För Jeremy Kosmicki tog det flera år att få till receptet och när jag nu skänker denna gyllene, lätt slöjiga ale så är det lätt att känna den var värd att vänta på. Skönt inbjudande doft med humlen i förarsätet, citrusfrukterna där bak och däremellan kikar färska örter, snus och en strimma tropiska frukter fram. Jag älskar den krämiga gomkänslan, smakrikedomen och de snyggt inlindade humletonerna och där frukten ser till att det aldrig blir för bittert. Torr, kvardröjande eftersmak med en hint malört, ja detta är verkligen en öl man kan ta stora klunkar av!

Niklas intryck: 91 LGP

All Day IPA kommer i jänkarformatet 355 ml (4,7%) och har artikelnummer 88361. En burk kostar 19,90 kr exklusive pant och du finner den i 130 systembolagsbutiker. Till resten beställer du utan extra kostnad >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING