Hem Whisky & BourbonÖl Founders Solid Gold är precis vad den heter!

Founders Solid Gold är precis vad den heter!

av Livets Goda

American Adjunct Lager. Ja i den kategorin hamnar Solid Gold då den mixar malten med annan råfrukt, i det här fallet majs. Ölkategorin tilltalar amerikanen och du finner storsäljarna i landet här men Founders har gått sin egen väg de senaste 20 åren och har hittat sin stil med den öl som är vårt öltips denna vecka, Solid Gold Premium Lager.

Bryggeriet har firat många triumfer de senaste tjugo åren men just 2001 var det nära att allt tog slut då pengarna tagit slut och intresset för deras öl var svalt. Man ändrade då helt på konceptet och började brygga öl man själva ville dricka, vågade ta ut svängarna och snabbt så var man på banan igen och växte i galen takt. Inte minst var Founders tidigt ute med att bourbonlagra öl och etiketten KBS blev något av deras signum. Solid Gold är dock raka motsatsen till denna!

Livets Godas intryck av Founders Solid Gold Premium Lager, USA

Vi häller upp en härligt lättklunkad lager men likväl med stor och inbjudande doft där brödiga nyanser, gräs, pomerans och citrus slår följe med maltiga toner. Smaken visar upp ett krämigt anslag med smekande mousse som är precis lagom hårt kolsyrad, maltig känsla, majs, kexsmulor, svag beska från Lemon Drops-humlen och örtighet i det torra och törstsläckande avslutet. En mer europeisk take på en amerikansk klassiker och resultatet är högst lyckat. det blir lätt en till…

91 p

Sällskapsöl de luxe och precis lika god till burgaren. Redaktionen provade Solid Gold till hamburgare baserade på fläsk, smält taleggio, sriracha och friterad sötpotatis som sideorder. Ölet älskar hetta och hanterar även den feta och krämiga osten ypperligt.

375 Systembolagsbutiker har Solid Gold (artikelnummer 1503) på hyllorna och en flaska (355 ml, 4,4%) kostar 16,90 kronor.

Till Solid Gold HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING