Hem Whisky & Bourbon Four Roses Small Batch – en riktigt smakfull och välsvarvad bourbon!

Four Roses Small Batch – en riktigt smakfull och välsvarvad bourbon!

av Livets Goda

Four Roses historia startar 1884 när Paul Jones Jr flyttar sin verksamhet till Louisville, Kentucky. Fyra år senare registrerar han varumärket Four Roses och resten är vad man brukar benämna som ”historia”. Prisbelönta Brent Elliot är nuvarande master distiller.

Four Roses Small Batch består av fyra, av de tio bourbon recept som Four Roses gör, där varje batch destilleras och mognar varje år, var och en för sig. När dessa sedan nått optimal mognad kombineras de för att skapa en balanserad och “sipp-vänlig” bourbon.

Chefredaktör Anders Enquist Four Roses Small Batch

Four Roses Small Batch har alltid hållit en utsökt balanserad linje. Här kombineras fyra olika bourbonrecept och faten töms efter en optimal lagring i minst 6-7 år. Kryddan, kraften och fatdragen med snygg båtmahogny i drivet, finns där och ger karaktären bra intensitet och temperament, men det blir inte några överslag eller hästkrafter som drar iväg okontrollerat och oborstat. Aktiv elegans är ett honnörsord beträffande denna bourbon, som stramar fylligt i en smakfull fruktighet med en kramig, vaniljhintad sötma i diskreta inslag av ananas, banan, torkad frukt i fråga om aprikos, körsbär och fräscht syrliga citrusinslag. Ett rikt, långt och fruktdrivet avslut avrundar där även en humidorlagrad cigarr drar i bakgrunden.

Four Roses uppträder ytterst sammansatt och välsvarvat i sin kraft och serverad i ett klassiskt brett bourbonglas med is, eller utan is i sval temperatur, prickar den stilrent in sina höga poäng som en god sällskapsbrygd, inte minst nu i juletider.
Det är en riktigt smakfull och utsökt bourbon!

94 poäng

Four Roses Small Batch

Nr 2455 (700 ml) 45%, 369 kr
Kentucky / USA 

Bourbonen finns på ca 46 Systembolag, till övriga butiker beställer man den enkelt utan extra kostnad

RELATERAD LÄSNING