Hem NyheterVinnyhet Framstående kvinnliga vinmakare – Marilisa Allegrini

Framstående kvinnliga vinmakare – Marilisa Allegrini

av Livets Goda

Visste du att Marilisa Allegrini var den första italienska kvinnan att pryda omslaget på Wine Spectator? Hon är en ikon för italiensk vinhistoria och besitter över 40 år av kunskap och passion.

Marilisas historia börjar med familjeföretaget Allegrini i Valpolicella, Veneto men sedan 2001 har hon etablerat två toskanska egendomar – Poggio al Tesoro och San Polo. I Toskana har hon fortsatt sitt arbete med att alltid ligga i framkant inom vitikultur genom studier, forskning och experiment. Hela produktionen hos San Polo, Montalcino, är ekologisk och vineriet är toppmodernt och byggt i hållbar arkitektur där byggnaden är i samklang med naturen.

Nyligen lämnade hon Allegrini Group bakom sig och fokuserar nu helhjärtat ut på sina Toskanska egendomar – San Polo & Poggio Al Tesoro – vilket hon gör tillsammans med sina två döttrar Carlotta och Caterina.

Solosole Vermentino 2022
Druvorna till detta vin växer i sandrika jordar vilket ger viner sin mineraliska aromatik. Vinet har en hög syra och passar utmärkt till mat, prova gärna en bit vit fisk tillsammans med grillade grönsaker.

750ml, artnr 51000, 245kr

RELATERAD LÄSNING