Framtidens stjärnkockar är här

En kommer från Lövås, en annan Träkumla och en tredje Alingsås – årets juniorkockar har bredd både vad det gäller ursprung, erfarenheter och styrkor i köket. Målet är dock detsamma och inställningen till det lagarbete som krävs för att vinna guldmedaljen i den internationella kocktävlingen, Culinary World Cup 2018.

– Juniorkocklandslaget är en unik mötesplats för unga, kreativa och ambitiösa kockar. Samtidigt är det hårt arbete som väntar, särskilt som alla redan arbetar heltid i olika kök runt om i Sverige. Det vi ska åstadkomma är perfekta smaker på detaljnivå, som dessutom anpassas efter den internationella scenen, säger Peter Jelksäter, lagledare.

Sedan flera år tillbaka sponsrar Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta Juniorkocklandslaget för att säkra återväxten av nästa generations stjärnkockar i Sverige.

-Vi tycker att det är angeläget att främja innovativ och kreativ matlagning som inspirerar andra att laga och njuta av god mat. Samtidigt vill vi självklart intressera dem för medelhavsmatens alla fantastiska smaker, säger Christian Di Luca, VD på Di Luca & Di Luca.

Här är medlemmarna i Juniorkocklandslaget 2017/2018:
Annie Lundin Lindeberg            Bageri & Konditori, Stockholm
Ramus Olander                         Upper House, Göteborg
Desirée Jaks                             Agrikultur, Stockholm
Josefine Brolund                       Operakällaren, Stockholm
Eskil Nyberg                              Delikatessen, Stockholm
André Edlund                            GRO, Stockholm
Olle Broström                            Hotel Stelor, Gotland
Jesper Jakobsson                     Heaven 23, Göteborg
Victor Magdeburg                     Högberga gård, Lidingö